Nova vest
Auto-moto

Subota, 23.05.2015.

12:32

Fetel: F1 opet da bude ekstremna

Četvorostruki svetski šampion Sebastijan Fetel rekao je da Formula 1 treba opet da postane ekstremna, da bi do izražaja dolazili talenat i hrabrost.

Izvor: JT

Autor: JT

Default images
Beta/AP Photo/Luca Bruno

Čelnici šampionata započeli su u Monte Karlu formalne razgovore oko nacrta propisa za 2017. godine po kojima bi bolidi bili za po pet sekundi brži od sadašnjih.

Fetel je zbog toga apelovao na ljude koji drže sve konce Formule 1 u rukama da vozačima daju bolide koji su izazovniji od sadašnjih.

Veoma sam staromodan. Voleo bih da imamo veće motore, ne znam sada da li bi turbo ili ne, veće pneumatike, veći potisak, da bi bolidi generalno bili brži. Iskreno, kada sam prvi put vozio bolid Formule 1 bio sam uplašen, a mislim da više niko nema takav utisak. Korak između GP2 serije i Formule 1 nije toliko veliki. I dalje je teško voziti brzo, ali ste ranije morali da imate malo veća m**a, a to je ono što bi vozači voleli, ali i navijači“, naglasio je vozač Ferarija.

Nemački automobilista smatra da je Formula 1 poslednjih godina akcenat stavila na performanse motora i bolida, a ne na talenat vozača koji se nalaze u kokpitu.

Vožnja bi trebalo da je srž svega, a mislim da se mnogo diskutovalo o tome u prethodnom periodu, pošto su bolidi postali sporiji. Na kraju krajeva, svi želimo brze vozače, a ne bi trebalo menjati srž sporta, a to je da najbolji vozač treba da pobedi. Zbog toga mislim da bi Formula 1 trebalo da bude ekstremnija i to bi moglo da se postigne“, istakao je Fetel.

Asocijacija Gran Pri vozača pre nekoliko dana je pokrenula globalnu anketu u kojoj od ljubitelja Formule 1 traži da iskažu svoje mišljenje kako bi šampionat trebalo da napreduje. Fetel ističe da će anketa onima koji odlučuju dati jasnu ideju šta bi trebalo promeniti da bi Formula 1 postala popularnija.

U poslednjih godinu-godinu i po dana je bilo veoma konfuzno razumeti šta ljudi žele, a šta ne, jer možete da pročitate samo šta individualci kažu. Nažalost, u Formuli 1 se sve svodi na to šta individualci žele da bi sami profitirali. Ova anketa je nezavisna i šansa je za ljubitelje da se čuje njihov glas, da bismo svi saznali šta oni u stvari žele“, rekao je Fetel.

Trka za Veliku nagradu Monaka vozi se u nedelju od 14 časova, a na našem sajtu možete da pročitate tekst o legendarnim trkama koje su vožene ulicama Monte Karla.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

19 Komentari

Podeli:

Auto-moto

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve