Nova vest
Auto-moto

Utorak, 31.03.2015.

11:43

Šef Red Bula zaradio na Fetelu

Savetnik Red Bula za auto-moto sport Helmut Marko posle Velike nagrade Malezije je bio za 400 evra bogatiji jer se kladio na vozača Ferarija Sebastijana Fetela.

Izvor: JT

Autor: JT

Default images
Ferrari S.p.A.

Marko, desna ruka prvog čoveka austrijske kompanije Ditriha Matešića, kladio se na Fetela u sklopu interne kladionice unutar padoka Formule 1, iako je četvorostruki svetski šampion napustio Red Bul na kraju sezone.

Fetel je u nedelju na stazi “Sepang” došao do prve pobede u bolidu Ferarija, a “Bild” prenosi da je Marko od početka trkačkog vikenda tvrdio da će Nemac pobediti.

Znao sam da Sebastijan to može. Moglo je da se vidi još na treninzima u petak”, naglasio je Marko.

Vozač Ferarija je u nedelju taktički nadmudrio dvojac Mercedesa – Luisa Hamiltona i Nika Rozberga, koji su mu se pridružili na pobedničkom postolju.

S druge strane, Red Bul je u Maleziji nastavio da se muči sa Renoovim motorima i končnicama, ali su se Danijel Rikardo i Danil Kvjat našli među osvajačima bodova.

Marko je takođe objasnio da nijednog trenutka nije sumnjao u Fetelove sposobnosti, iako prošle godine nije zabeležio nijednu pobedu.

Nije zaboravio da vozi za tih godinu dana. Jednostavno, nije mogao da vozi naš bolid kako je želeo. Možda će ljudi konačno shvatiti da mu nisu samo naši bolidi doneli te četiri titule”, istakao je Marko.

Ovogodišnji šampionat Formule 1 nastavlja se Velikom nagradom Kine 12. aprila.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

1 Komentari

Podeli:

Auto-moto

Vidi sve
Formula 1

Ferstapen: Fantastično!

Vozač Red Bula Maks Verstapen rekao je da je zadovoljan današnjom pobedom u trci Formule 1 za Veliku nagradu Kine i da je uživao jer je tokom čitavog vikenda u Šangaju bio brz.

Beta

12:05

3 d

U fokusu

Vidi sve