Nova vest
Auto-moto

Utorak, 31.03.2015.

09:11

Hamiltonu 27 miliona £ godišnje?

Svetski šampion Formule 1 Luis Hamilton trebalo bi ove nedelje da potpiše novi ugovor sa Mercedesom, prema najavama medija, vredan do 27 miliona funti godišnje.

Izvor:

Autor:

Default images
Beta/AP Photo/Andy Wong

Tridesetogodišnji Britanac, koji već neko vreme sâm pregovara sa šefovima, otkriva da je sve dogovoreno i da je preostalo samo advokati urade svoj deo posla.

"Trebalo bi sve da bude gotovo do kraja nedelje, ne postoji razlog da ne bude tako. Iskreno, to je 99,6 odsto gotova priča. Nemamo šta više da pregovaramo, samo da advokati završe", kaže Hamilton.

Dvostruki prvak sveta, koji je posle šest godina u Meklarenu stigao u Mercedes, trebalo bi da ima istu osnovnu platu kao i do sada, oko 20,9 miliona funti, s tim da bi u zavisnosti od broja trijumfa u sezoni i eventualno nove titule šampiona cifra mogla da naraste i do spomenutih 27 miliona na godišnjem nivou.

Međutm, uprkos novom ugovoru, Hamilton bi ostao na trećem mestu po zaradi u najbržem cirkusu.

Na prvom mestu nalazi se novi vozač Ferarija Sebastijan Fetel – četvorostruki prvak sveta od Skuderije godišnje dobija 33,7 miliona funti za 12 meseci, ali će mu zarada tokom trajanja ugovora opadati, dok Fernando Alonso od Meklarena i Honde prima 28 miliona britanskih novčanica.

Posle dve trke u novom šampionatu prvi je upravo aktuelni šampion sa tri boda više od Fetela, koji je proteklog vikenda u Maleziji zabeležio prvi trijumf u bolidu sa 'propinjućim konjićem'.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

10 Komentari

Podeli:

Auto-moto

Vidi sve
Formula 1

Ferstapen: Fantastično!

Vozač Red Bula Maks Verstapen rekao je da je zadovoljan današnjom pobedom u trci Formule 1 za Veliku nagradu Kine i da je uživao jer je tokom čitavog vikenda u Šangaju bio brz.

Beta

12:05

4 d

U fokusu

Vidi sve