Nova vest
Auto-moto

Subota, 28.03.2015.

15:09

Ferstapen i dalje piše istoriju F1

Vozač Toro Rosa Maks Ferstapen nastavio je da ispisuje nove strane istorije Formule 1 zahvaljujući šestom mestu u kvalifikacijama za Veliku nagradu Malezije.

Izvor: IT

Autor: IT

Default images
Beta/AP Photo/Thomas Lam

17-godišnji Holanđanin je na otvaranju sezone postao najmlađi vozač u istoriji Formuli 1, a na stazi „Sepang“ postavio je najbolji rezultat u kvalifikacijama nekog tinejdžera posle 54 godine.

U kišovitim uslovima, Ferstapen je imao šesto vreme i tako je zabeležio najbolji rezultat posle 19-godišnjeg Meksikanca Rikarda Rodrigesa, koji je startovao iz prvog reda za Ferari na trci u Italiji 1961. godine.

Ferstapen je na taj način takođe izjednačio najbolji plasman koji je njegov otac Jos ostvario u karijeri u kvalifikacijama. Jos je to učinio na Velikoj nagradi Belgije 1994. godine.

Rezultat mladog vozača Toro Roso još impresivnijim čini činjenica da je staza „Sepang“ poznata kao jedna od najtežih na svetu po kiši.

Zanimljivo, Ferstapen još nema pravu vozačku dozvolu, a u svojoj domovini može da vozi samo u pratnji osobe koja poseduje vozačku dozvolu.

Vozač Mercedesa Luis Hamiltona osvojio je pol poziciju u Maleziji ispred Sebastijana Fetela u Ferariju i timskog kolege Nika Rozberga. Druga trka sezone startuje u nedelju u 9 časova po našem vremenu.

Više o mladom Ferstapenu možete da pročitate u našoj temi „Neki novi klinci Formule 1“.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

2 Komentari

Podeli:

Auto-moto

Vidi sve
Formula 1

Ferstapen: Fantastično!

Vozač Red Bula Maks Verstapen rekao je da je zadovoljan današnjom pobedom u trci Formule 1 za Veliku nagradu Kine i da je uživao jer je tokom čitavog vikenda u Šangaju bio brz.

Beta

12:05

3 d

U fokusu

Vidi sve