Nova vest
Auto-moto

Utorak, 03.03.2015.

09:12

Sumnje u iskrenost Meklarena

Španski mediji ne veruju čelnicima Meklarena da je bolid u kojem se Fernando Alonso slupao na Katalunji bio tehnički ispravan.

Izvor: AK

Autor: AK

Default images
foto: Beta/AP

Ron Denos je istkaao da je sa bolidom sve bilo u redu te da je jedan od uzroka teškog udesa, iz koga je Alonso prošao bez teških povreda, bio i vetar.

Međutim, El Mundo sumnja da je vetar jedini uzrok, te tvrdi da snimci nesreće sa kamera pored staze otkrivaju čudnu putanju bolida. Mediji tvrde da je Alonso izgubio kontrolu nad bolidom pri brzini od 150 km/h. Španac se ne seća šta se dogodilo.

Španci ističu da Alonso zaslužuje da sazna istinu, da njegovi saradnici takođe sumnjaju u iskrenost Meklarena, jer su F1 bolidi napravljeni da odolevaju udarima vetra, pa se strahuje da je u pitanju ozbiljniji tehnički kvar. Ipak je Alonso taj koji će morati da opet rizikuje život jer će voziti isti bolid u nastavku sezone.

Alonso nije učestvovao na poslednjim treninzima pred početak nove F1 sezone (15. mart), menjao ga je Kevin Magnusen, ali se drugi vozač Meklarena Karlos Sains Junior, koji će debitovati u F1, nada da će iskusni Španac biti uz njega u Australiji.

"Moj otac je razgovarao sa Fernandovim menadžerom, svi verujemo da će on biti spreman za prvu trku. Lično, meni bi mnogo značilo kada bi se on pojavio na startu. Ja sam imao jednu sličnu nesreću. Dogodio se taj incident, Fernando se povredio, ali mislim da je sve to bio slučaj nesrećnih okolnosti. Moramo prestati sa spekulacijama", rekao je Sains Junior.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

3 Komentari

Podeli:

Auto-moto

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve