Nova vest
Auto-moto

Ponedeljak, 02.03.2015.

23:25

F1: Zabranjena promena kaciga

Svetska automobilska federacija objavila je nova pravila vezana za kacige vozača Formule 1 , po kojima će im biti zabranjeno da menjaju dizajn tokom sezone.

Izvor: JT

Autor: JT

Default images
Getty Images/Red Bull Content Pool

Kao što je najavljeno pre nekoliko nedelja, u vladajućem telu šampionata smatraju da će navijači lakše raspoznavati vozače ako oni budu imali stalno iste kacige.

U poslednjoj verziji propisa pred početak nove sezone, FIA naglašava da vozači na svakoj trci moraju da imaju isti veći deo kacige.

To sprečava vozače da menjaju kacige za neku od trka, kao što je prethodnih godina radio Sebastijan Fetel, ali im dozvoljava slobodu u slučaju novih sponzora ili malih izmena.

Da bi bilo moguće razlikovati vozače jedne od drugih kada su na staza, kacige moraju da imaju veći deo istog farbanja na svakoj trci tokom sezone“, naglašava se u pravilniku.

Vladajuće telo Formule 1 takođe je objavilo da će broj koji neki vozač izabere neko drugi moći da koristi tek pošto prethodnik dve sezone ne učestvuje u šampionatu.

Ovogodišnji šampionat Formule 1 startuje Velikom nagradom Australije 15. marta.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

6 Komentari

Podeli:

Auto-moto

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve