Nova vest
Auto-moto

Ponedeljak, 02.03.2015.

13:27

Neki novi klinci Formule 1

Od početka ovogodišnjeg šampionata Formule 1 deli nas desetak dana, a B92 je odlučio da vas dobro pripremi za start.

Izvor: B92

Autor:B92

Default images
Samo Vidic/Red Bull Content Pool

Pre velike najave, za vas smo pripremili tekst o nekim novim klincima, debitantima u šampionatu najbržeg cirkusa na svetu.

Da li Luis Hamilton i Mercedes mogu da nastave tamo gde su stali prošle sezone? Šta može Sebastijan Fetel u svojoj prvoj sezoni u Ferariju? Može li Vilijams da napravi korak napred u odnosu na prethodnu godinu? Gde je trenutno Meklaren-Honda u odnosu na najbolje timove?

I, naravno, šta možemo da očekujemo od debitanata ove sezone?

Utisak je da ova godina donosi najjaču debitantsku postavu u poslednjih nekoliko godina, a pred svakim od njih trojice su velika očekivanja. Maks Ferstapen će sa 17 godina biti najmlađi vozač u istoriji Formule 1 i prvi maloletnik u šampionatu. Karlos Sains junior će nastaviti putem svog legendarnog oca, doduše na drugačijem terenu, dok Felipe Nasr predstavlja poslednjeg u nizu Brazilaca koji poseduju šampionski potencijal.

O podijumima i pobedama je rano pričati, ali su svi saglasni da su sva trojica predodređeni za nešto veliko, samo ostaje da se vidi da li će svoju priliku iskoristiti. Nasr je bio posebno impresivan tokom testiranja, Ferstapen i Sains su evidentno napredovali, ali ih tek čeka ono pravo. Mladi Brazilac ima tu, može se reći, sreću da će veća pažnja biti upućena dvojcu ekipe Toro Roso, pa je te strane pred njim lakši posao, ali je poznato da je Formula 1 nemilosrdna prema klincima ako se ne dokažu.

Kompletan tekst Jelene Trajković pročitajte u našoj rubrici "TEME".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

0 Komentari

Podeli:

Auto-moto

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve