Nova vest
Auto-moto

Ponedeljak, 22.12.2014.

12:40

Masa: Alonsu bila potrebna promena

Vozač Vilijamsa Felipe Masa rekao je da je njegovom bivšem timskom kolegi Fernandu Alonsu bila potrebna promena i da je zato prešao iz Ferarija u Meklaren.

Izvor: JT

Autor: JT

Default images

Masa je istakao da smatra da ni Ferari, ni Alonso, nisu izvlačili najbolje jedni ih drugih, i da je to osetio i dvostruki svetski šampion.

Brazilac je četiri godine bio Alonsov timski kolega, pre nego što je italijanski tim odlučio da vrati Kimija Raikonena krajem 2013. godine.

Alonso je postigao sporazumni raskid ugovora sa Ferarijem i prešao je u Meklaren, dok će ga u italijanskom timu zameniti Sebastijan Fetel.

Svi su znali da će napustiti Ferari, tako da to nije bila toliko iznenađujuća vesti. Možda smo videli da mu Ferari nije pružio najbolji bolid, kakav je on očekivao, ali možda ni on nije pomogao Ferariju da raste. Zbog toga je ovo bilo pravo vreme za promenu za njega“, rekao je Masa.

Masa veruje da će Ferariju definitivno nedostajati Alonsu, ali da svom bivšem timu želi sve najbolji.

Da li će biti bolje ili lošije za Ferari, ne znam. Fernando je verovatno najbolji vozač u Formuli 1, tako da ne znam da li će Ferari moći da napravi korak napred bez njega. Moramo da sačekamo i vidimo. Ali, u svakom slučaju, nadam se najboljem za Ferari“, naglasio je Masa.

Naredni šampionat Formule 1 startuje Velikom nagradom Australije 15. marta.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

2 Komentari

Podeli:

Auto-moto

Vidi sve
Formula 1

Ferstapen: Fantastično!

Vozač Red Bula Maks Verstapen rekao je da je zadovoljan današnjom pobedom u trci Formule 1 za Veliku nagradu Kine i da je uživao jer je tokom čitavog vikenda u Šangaju bio brz.

Beta

12:05

2 d

U fokusu

Vidi sve