Nova vest
Auto-moto

Utorak, 25.11.2014.

09:51

Hamilton: Novi ugovor formalnost

Novi šampion Formule 1 Luis Hamilton rekao je da je novi ugovor sa Mercedesom skoro gotova stvar posle osvajanja druge titule prvaka sveta.

Izvor: JT

Autor: JT

Default images

Hamilton je u nedelju trijumfom na Velikoj nagradi Abu Dabija po drugi put postao šampion sveta, a prethodni naslov prvaka osvojio je 2008. godine.

“Nismo još sredili neke nijanse, ali mislim da je ugovor samo formalnost”, rekao je britanski vozač.

Hamilton ima ugovor sa Mercedesom do kraja naredne godine, a zajedno sa timom je odložio pregovore o produžetku saradnje do završetka sezone, da bi izbegao bilo kakve distrakcije.

Drugi vozač Mercedesa Niko Rozberg, kojeg je Hamilton pobedio u borbi za titulu ove sezone, postigao je dogovor o novom ugovoru ranije ove godine. Kada Britanac stavi potpis na ugovor, to će značiti da će njih dvojica biti timske kolege još najmanje dve sezone, a možda i duže.

Mediji prenose da bi Hamilton mogao da dobije petogodišnji ugovor sa Mercedesom, vredan oko 100 miliona funti, odnosno 125 miliona evra, što bi ga učinilo jednim od najplaćenijih britanskih sportista.

Zaista smo na sjajnom putovanju i Luis je veoma važan član tima, koji želimo da zadržimo na okupu. Pričaćemo o svemu narednih dana, vratićemo se u fabriku i potom početi pregovore u narednim nedeljama”, najavio je šef ekipe Mercedesa Toto Volf.

Hamilton je naglasio da je brza vožnja, a ne brzi pregovori oko ugovora, njegova specijalnost, ali je dodao da ne očekuje da će biti nekih problema.

Ugovor koji trenutno imam je odličan. Uzeću malo vremena da shvatim kako bih mogao da pomognem timu još više, kako tim da dobije više, a i da me koristi više. Ipak, mislim da se neće mnogo toga promeniti”, naglasio je Hamilton.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

1 Komentari

Podeli:

Auto-moto

Vidi sve
Formula 1

Ferstapen: Fantastično!

Vozač Red Bula Maks Verstapen rekao je da je zadovoljan današnjom pobedom u trci Formule 1 za Veliku nagradu Kine i da je uživao jer je tokom čitavog vikenda u Šangaju bio brz.

Beta

12:05

3 d

U fokusu

Vidi sve