Nova vest
Auto-moto

Ponedeljak, 24.11.2014.

14:20

Denis: Bord o Batonovoj budućnosti

Prvi čovek Meklarena Ron Denis rekao je da će o budućnosti Džensona Batona i Kevina Magnusena u Formuli 1 odlučivati bord britanskog tima.

Izvor: JT

Autor: JT

Default images

Meklaren je najavio da će imena svojih vozača za narednu sezonu objaviti najranije 1. decembra, a Denis je posle poslednje trke ovogodišnjeg šampionata u Abu Dabiju rekao da tu odluku neće doneti sam.

Bilo bi nedolično da ja donesem odluku. Svaka odluka mora da dobije podršku deoničara i borda. Kakva god da je odluka, neće biti doneta pre sastanka“, rekao je Denis.

Batonu, svetskom šampionu iz 2009. godine, ugovor sa Meklarenom ističe na kraju ove sezone, i njemu je konkurent za mesto dosadašnji timski kolega Kevin Magnusen. Mesta u Meklarenu ima samo za jednog od njih, pošto će u britanski tim iz Ferarija naredne sezone stići dvostruki svetski šampion Fernando Alonso.

Britanac je posle trke za Veliku nagradu Abu Dabija, kojom je završena sezone, rekao da je svestan da bi ona mogla da mi bude poslednja, ali da se nada da će i sledeće godine biti u Formuli 1.

Mnogo ljudi me je pitalo da li je nešto drugačije, pošto bi to mogla da mi bude poslednja trka, ali sam svima rekao da nije. U svaku trku ulazite sa istim razmišljanjem, da date sve od sebe. Tej kad vidite svoju porodicu i prijatelje da se ponašaju drugačije, to vas čini malo emotivnijim. Kada sam stigao u garažu pre trke, bilo mi je teško, jer su svi mehaničari želeli zagrljaj i sve im se videlo na licima“, istakao je Baton.

Baton je istakao da za sada nema planova za narednu sezonu ukoliko ne dobije produžetak ugovora sa Meklarenom.

Imam ugovor do kraja decembra. Biću u kontaktu sa momcima. Razgovarao sam sa Ronom posle trke, kao i posle svake druge, ali i dalje nema nikakvih vesti. Videćemo šta će se dešavati u narednih nekoliko dana, dao sam sve od sebe, to je sve što sam i mogao“, naglasio je Baton.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

4 Komentari

Podeli:

Auto-moto

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve