Nova vest
Auto-moto

Nedelja, 23.11.2014.

17:55

Rozberg: Hamilton je bio bolji

Vozač Mercedesa Niko Rozberg rekao je da je njegov timski kolega Luis Hamilton apsolutno zaslužio titulu šampiona Formule 1 ove sezone.

Izvor: JT

Autor: JT

Default images

Britanac je svoju drugu titulu osvojio sa 67 bodova prednosti u odnosu na Rozberga, posle trijumfa na Velikoj nagradi Abu Dabija, koju je nemački vozač završio tek na 14. mestu posle problema sa bolidom.

Rozberg je na stazi “Jas marina” startovao sa pol pozicije, a šansu za titulu je imao ukoliko pobedi, a Hamilton u najboljem slučaju bude treći.

Veoma sam razočaran, jer sam imao dobru šansu. Nije nam pošlo za rukom da je iskoristimo, ali na kraju moj rezultat nije imao nikakav uticaj, jer je Luis pošteno pobedio. Neću mnogo da razmišljam o svojim problemima na ovoj trci, Luis je zaslužio pobedu i titulu. Ove godine je bio malo bolji od mene, tako da je apsolutno zaslužio. Bio je najbolji ove godine. Imali smo sjajnu borbu, a zbog toga sam i ovde. Bilo je i teških trenutaka, ali i fantastičnih. Osećaj je sjajan voziti ovakav bolid”, rekao je Rozberg.

Sin šampiona iz 1982. godine je ranije ove godine bio izviždan posle udesa sa Hamiltonom u Belgiji, ali je istakao da je u Abu Dabiju, iako je većina navijala za Hamiltonu, doživeo sjajnu podršku.

Ovaj vikend je bio neverovatno iskustvo, nikada ranije nisam doživeo toliku podršku navijača iz svih delova sveta. Čak i Britanci, koji su očigledno stigli ovde zbog Luisa, svi su mi aplaudirali s poštovanjem”, naglasio je Rozberg.

Hamilton je ove sezone ostvario 11 pobeda, nasuprot pet Rozbergovih, ali je u kvalifikacijama bila drugačija priča. Nemac je 11 puta osvojio pol pozicije i osvojio je prvu nagradu za najboljeg u kvalifikacijama tokom cele sezone.

To je takođe dobro polazište pred sledeću godinu. Bio sam bolji u kvalifikacijama u poslednje dve godine, ali moram da napredujem malo u trkama. Neće biti lako naći tu malu prednost, ali znam na čemu treba da radim”, istakao je Rozberg.

Naredni šampionat Formule 1 počinje 15. marta Velikom nagradom Australije.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

3 Komentari

Podeli:

Auto-moto

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve