Nova vest
Auto-moto

Četvrtak, 20.11.2014.

11:40

Fetel tri godine u Ferariju!

Četvorostruki šampion sveta u Formuli 1 Sebastijan Fetel potpisao je trogodišnji ugovor sa Ferarijem!

Izvor: B92

Autor:B92

Default images

Nemac je u italijanski tim prešao iz Red Bula nakon što je najavljeno da Španac Fernando Alonso neće voziti više za Ferari.

Očekuje se da će Alonso preći u ekipu Meklarena, a potvrda se očekuje tek početkom decembra.

„Kada sam bio mali, Mihael Šumaher u crvenom bolidu je bio moj najveći idol i sada imam neverovatnu čast da konačno vozim za Ferari“, rekao je Fetel.

Za prelazak mladog Nemca u Ferari znalo se još od početka oktobra, kada je na Velikoj nagradi Japana objavio da napušta Red Bul. Međutim, zvanične potvrde nije bilo do sada, zato što su u italijanskom timu pristali da Alonso odluči gde će nastaviti karijeru.

Fetelu će naredne godine u Ferariju timski kolega biti Kimi Raikonen.

„Ferari je odlučio da poverenje ukaže najmlađem vozaču sa nekoliko titula u istoriji Formule 1“, rekao je šef Ferarija Marko Matijači.

Ferari je poseldnju titulu osvojio 2007. godine, kada je šampion Formule 1 bio Raikonen.

Fetel je u Red Bulu od 2009, a osvojio je četiri uzastopne titule od 2010. do prošle godine. U ovogodišnjem šampionatu još nema nijednu pobedu, dok je njegov timski kolega Danijel Rikardo ostvario. Ugovor nemačkog vozača sa austrijskom ekipom važio je do kraja 2015, ali je postigao dogovor oko raskida, u timu će ga zameniti Danil Kvjat.

Fetel je u šest godina kao član Red Bulovog tima osvojio četiri titule i pomogao ekipi da četiri puta osvoji konstruktorsku titulu. Kao član Red Bula dobio je 38 trka i 44 puta izborio pol poziciju, a po jednu pobedu i pol izborio je i kao član Toro Rosa. Sa 39 pobeda na 134 trke on je četvrti u istoriji.

Posle godina dominacije u ovom šampionatu je bio nemoćan protiv Mercedesa, ali je teži udarac za njega predstavljao dobar početak Rikarda, koji je trijumfovao tri puta još sedam puta bio na podijumu (Fetel samo tri podijuma, bez pobede).

.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

24 Komentari

Podeli:

Auto-moto

Vidi sve
Formula 1

Ferstapen: Fantastično!

Vozač Red Bula Maks Verstapen rekao je da je zadovoljan današnjom pobedom u trci Formule 1 za Veliku nagradu Kine i da je uživao jer je tokom čitavog vikenda u Šangaju bio brz.

Beta

12:05

3 d

U fokusu

Vidi sve