Nova vest
Auto-moto

Sreda, 19.11.2014.

20:20

“Formula 1 više nije muški svet”

Suzi Volf postala je proteklog leta prva žena koja je vozila bolid Formule 1 posle više od 20 godina i u intervjuu za B92 kaže da to više nije muški svet.

Izvor: JT

Autor: JT

Default images

Za sebe kaže da je normalna devojka koja voli da provodi vreme sa svojim suprugom i drugaricama, ali se sve to menja onog trenutka kada se nađe na stazi.

Volfovo je priliku ukazao Vilijams, a ona je na slobodnom treningu u Nemačkoj bila samo dve desetinke sporija od timskog kolege Felipea Mase.

U ekskuzivnom intervjuu za B92, Volfova je pričala o tome kako se baš odlučila da se bavi auto-moto sportom, koliko su se stvari promenile u Formuli 1 poslednjih godina, a otkrila je još mnogo toga...

Volfova je iz Škotske, a auto-moto sport je zavolela uz oca, koji je imao radnju za motore. Međutim, presudnu ulogu i nesvesnu je imao svetski šampion iz 2009. godine Dženson Baton.

Počela sam da se trkam sa devet godina, ali tada ne razmišljate o nekoj karijeri ili budućnosti uopšte, samo živite u tom trenutku. Volela sam karting, takmičenje i adrenalin i prva ideja da bi to mogla da mi bude karijera pojavila se kada sam imala 13-14 godina. Bila sam na trci Formule 3 u Doningtonu, na njoj je pobedio Dženson Baton, koji je tada bio mladi talentovani vozač, a kada je on stigao do Formule 1 shvatila sam da to može da bude i realnost“, rekla je Volfova.

Kompletan intervju sa Suzi Volf pročitajte u našoj rubrici 'Intervju'.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

0 Komentari

Podeli:

Auto-moto

Vidi sve
Formula 1

Ferstapen: Fantastično!

Vozač Red Bula Maks Verstapen rekao je da je zadovoljan današnjom pobedom u trci Formule 1 za Veliku nagradu Kine i da je uživao jer je tokom čitavog vikenda u Šangaju bio brz.

Beta

12:05

2 d

U fokusu

Vidi sve