Nova vest
Auto-moto

Ponedeljak, 03.11.2014.

08:53

Hamilton: Nadmudrio sam Rozberga

Vozač Mercedesa Luis Hamilton rekao je da je nadmudrio timskog kolegu Nika Rozberga na putu do trijumfa na Velikoj nagradi Sjedinjenih Država.

Izvor: JT

Autor: JT

Default images

Hamilton je u Ostinu došao do desete pobede ove sezone, a 32. u karijeri, čime je postao najuspešniji britanski vozač u istoriji Formuli 1, pretekavši Najdžela Mensela.

Zahvaljujući trijumfu na 17. trci ovogodišnjeg šampionata, Hamilton je svoju prednost na čelu generalnog plasmana u odnosu na Rozberga povećao na 24 boda.

Nije sve u startu sa pol pozicije. Ovakve trke su čak bolje, jer morate da nadmudrite rivala koji je ispred vas“, rekao je Hamilton.

Pored toga što je postao najuspešniji Britanac po pobedama, Hamilton je sada izjednačen po broju pobeda sa Fernandom Alonsom na petom mestu liste najboljih svih vremena. Samo MihaelŠumaher, Alan Prost, Aerton Sena i Sebastijan Fetel su ispred njih dvojice.

Velika je čast biti među velikanima. Ponosan sam što sada držim rekord po broju pobeda među britanskim vozačima. Moram, ipak, da kažem hvala timu zbog bolida koji imam ove godine, jer sam zahvaljujući tome sve to postigao. Tim je odradio neverovatan posao, ovo je bolid o kojem sam sanjao i koji konačno imam. Ovo je bez sumnje najbolja godina mog života i ujedno najbolja sezona u celoj mojoj karijeri. Izdanja na stazi, konstantnost koju imam, na tome sam vredno radio“, istakao je Hamilton.

Hamilton je u Ostinu Rozberga pretekao u 24. krugu pošto ga je sve vremen pratio od starta.

Ostale su nam još dve trke i ja ću i dalje napadati kao u poslednjih pet ili deset trka. Znao sam da moram da ga pritiskam, tako da sam zaista napadao. Mogao sam da zakočim kasnije, ali nisam želeo da on prođe sa unutrašnje strane, tako da sam se postarao da ga držim sa spoljne strane sve vreme. Nije postojao nijedan trenutak tokom trke kada sam sumnjao u to da li ću ga stići“, naglasio je Britanac.

Naredna trka Formule 1 vozi se već 9. novembra za Veliku nagradu Brazila.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

6 Komentari

Podeli:

Auto-moto

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve