Nova vest
Auto-moto

Nedelja, 05.10.2014.

16:15

Fetel: Da naučimo iz ovoga

Šampion Formule 1 Sebastijan Fetel rekao je da je nemoguće predvideti nesreću kakva se desila vozaču Marusje Žilu Bjankiju na Velikoj nagradi Japana.

Izvor: JT

Autor: JT

Default images

Mladi Francuz je zadobio teške povrede glave kada je izleteo sa staze i udario u kran koji je iznosio bolid Adrijana Zutila u samom finišu trke.

Do incidenta je došlo kada su uslovi na legendarnoj „Suzuki“ počeli da se pogoršavaju, a trka je ubrzo prekinuta.

Pred samu trku bilo je nagoveštaja da bi start mogao da bude pomeren zbog nadolazećeg tajfuna, međutim, nije došlo do pomeranja, pa je trka krenula iza bezbednosnog vozila. Vremenski uslovi su se potom poboljšali, da bi kiša ponovo počela da pada pri kraju trke.

Fetel je posle trke uporedio ovogodišnju trku sa Velikom nagradom Japana 1976. godine na „Fudžiju“, gde je rešena titula u izuzetno lošim uslovima, samo zbog televizijskog prenosa.

Ljudi su grešili 1976, greše i danas. Očigledan je pritisak televizije, medija, koji to ne dozvoljavaju, ali mislim da je direkcija trke uradila sve što je mogla. Nemoguće je predvideti takvu nesreću. Sigurno je da moramo da naučimo nešto iz ovoga, da bismo izbegli da se tako nešto ponovi. Za nas to sada nije toliko važno, jer smo svi mislima uz Žila“, istakao je Fetel.

Fetel je zauzeo treće mesto na Velikoj nagradi Japana na kojoj je trijumfovao vozač Mercedesa Luis Hamilton, ispred timskog kolege Nika Rozberga.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

0 Komentari

Podeli:

Auto-moto

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve