Nova vest
Auto-moto

Ponedeljak, 29.09.2014.

20:24

Planule karte za trku F1 u Sočiju

Prodate su gotovo sve karte za prvu trku Formule 1 u Rusiji, koja će biti održana 12. oktobra u Sočiju, saopštili su organizatori.

Izvor: ĐN

Autor: ĐN

Default images

Štampano je više od 45.000 ulaznica, a cene su u rasponu od 5.000 do 49.000 rubalja (od 127 do 1.240 dolara), prenela je agencija Itar-Tas.

"Preostalo je još veoma malo ulaznica i preporučujemo da požure svi koji žele da prisustvuju istorijskom događaju", navodi se u saopštenju Organizacionog odbora trke za Veliku nagradu Rusije, koja se vozi u okviru ovogodišnjeg prvenstva sveta.

Predstavnik organizatora Sergej Vorobjov rekao je da je politika cena karata zasnovana na prodaji za trke Formule 1 u ostalim zemljama, kao i na Zimskim Olimpijskim igrama u Sočiju ranije ove godine.

U februaru i martu Soči je bio domaćin Zimskih Olimpijskih i Paraolimpijskih igara, koje su prema ocenama međunarodnih sportskih zvaničnika, sportista i posetioca organizovane na najvišem mogućem nivou.

Prošlog decembra Međunarodna automobilska federacija (FIA) zvanično je uvrstila Veliku nagradu Rusije u kalendar Formule 1, a trka će biti održana u blizini Olimpijskog sela u Sočiju.

Ugovorom kojeg su 2010. godine potpisali tadašnji premijer Rusije Vladimir Putin i izvršni direktor Formule 1 Berni Eklston predviđeno je da trka bude u kalendaru Formule 1 najmanje do 2020. godine.

Ruski predsednik Putin i Eklston ponovo su se sreli uoči ZOI u Sočiju, kada je čelnik Formule 1 sugerisao da bi bilo zanimljivo da se trka za Veliku nagradu Rusije održi u noćnom terminu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

3 Komentari

Podeli:

Auto-moto

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve