Nova vest
Auto-moto

Nedelja, 24.08.2014.

16:16

Rozberg izviždan na podijumu

Vozač Mercedesa Niko Rozberg izviždan je prilikom proglašenja pobednika na Velikoj nagradi Belgije, na kojoj je zauzeo drugo mesto.

Izvor: JT

Autor: JT

Default images

Na legendarnoj stazi „Spa Frankoršamp“ trijumfovao je Danijel Rikardo u bolidu Red Bula, ispred Rozberga i vozača Vilijamsa Valterija Botasa.

Pored maestralne voženje Rikarda, trku je obeležio incident sa samog početka trke, kada je Rozberg pri pokušaju da pretekne timskog kolegu Luisa Hamiltona prednjim krilom zakačio njegov zadnji levi pneumatik.

Taj incident označio je kraj Hamiltonove borbe za dobar plasman, a Rozberg je vrlo brzo ostao bez vođstva i morao je dosta da se namuči da bi zadržao mesto na podijumu.

Navijači na legendarnoj stazi očigledno nisu bili oduševljeni potezom nemačkog vozača, pošto su mu zviždali i kada je primao pehar i kada je davao izjavu Ediju Džordanu na podijumu.

Pored navijača i Hamiltona, Rozbergovim potezom nisu bili oduševljeni ni čelnici Mercedesa, a Niki Lauda je odmah posle trke rekao:

Stvar je jednostavna, potpuno je neprihvatljivo da Niko u drugom krugu udari u Luisa. To je neprihvatljivo“.

Sa Laudom se složio i šef ekipe Toto Volf.

Ne treba da pokušavate da napadate sa nožem među zubima u drugom krugu i tako oštetite oba bolida“, istakao je Volf.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

13 Komentari

Podeli:

Auto-moto

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve