Nova vest
Auto-moto

Petak, 22.08.2014.

17:59

Rosi ipak ne debituje u Belgiji

Američki vozač Aleksander Rosi ipak neće debitovati u Formuli 1 na Velikoj nagradi Belgije, pošto je Maks Čilton rešio probleme oko ugovora sa Marusjom.

Izvor: JT

Autor: JT

Default images

Ruski tim je u četvrtak objavio da će Rosi neočekivano dobiti priliku ovog vikenda na stazi “Spa Frankoršamp”, pošto mu je Čilton dobrovoljno prepustio svoje mesto.

Britanac je to učinio zato što navodno neki njegovi sponzori nisu ispunili svoje obaveze prema Marusji, ali je izgleda došlo do dogovora tokom noći, pa se Čilton vratio u bolid na drugom treningu. To ujedno znači da će on voziti za Marusju, uz Žila Bjankija, tokom celog trkačkog vikenda u Belgiji.

Tokom dana u petak i dalje nije rešena misterija oko toga kako je Rosi ostao bez šanse za debi. Iako je Čiltonov povratak u bolid nagovestio da su problemi oko ugovora rešeni, situacija je izgleda mnogo komplikovanija.

Mislim da ne bi bilo bilo prikladno da komentarišem detalje problema oko ugovora, jer je to poverljivo, tako da o tome ne možemo da pričamo. Ali, Čiltonov povratak je rezultat promene okolnosti”, istakao je sportski direktor Marusje Grejem Loudon.

Iako je Rosi definitivno razočaran što je izgubio šansu da debituje u Formuli 1, iz tima su jasno istakli da su impresionirani onim što je pokazao tokom slobodnog treninga u Spa.

Moram da kažem da se Aleksander poneo neverovatno dobro i sjajno je videti ga u timu. Mnogo ga poštujem, odradio je sjajan posao i to je zahvaljujući profesionalnom životu kakav vodi. Za njega ovo nije bio ni prvi put da je seo u bolid, niti će biti poslednji”, naglasio je Loudon.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

0 Komentari

Podeli:

Auto-moto

Vidi sve
Formula 1

Ferstapen: Fantastično!

Vozač Red Bula Maks Verstapen rekao je da je zadovoljan današnjom pobedom u trci Formule 1 za Veliku nagradu Kine i da je uživao jer je tokom čitavog vikenda u Šangaju bio brz.

Beta

12:05

3 d

U fokusu

Vidi sve