Nova vest
Auto-moto

Petak, 22.08.2014.

17:12

Hamilton najbrži, Rozberg ga prati

Vozač Mercedesa Luis Hamilton ostvario je ubedljivo najbolje vreme dana na treninzima pred 12. trku sezone Formule 1, Veliku nagradu Belgije.

Izvor: JT

Autor: JT

Default images

Hamilton je najbrži krug na legendarnoj stazi “Spa Frankoršamp” kompletirao u vremenu od 1:49.189 minuta i šest desetinke iza sebe ostavio je svog timskog kolegu Nika Rozberga.

Treće mesto zauzeo je Fernando Alonso u Ferariju, koji je imao sedam i po desetinki zaostatka u odnosu na Hamiltona, a ujedno je poslednji vozač koji je bio unutar sekunde od Britanca.

U odnosu na prvi trening, na kojem je Rozberg bio desetinku ispred Hamiltona, popodnevni je dao drugačiju sliku. U jednom trenutku je na stazi istaknuta crvena zastavica zbog incidenta u kojem je bio umešan vozač Lotusa Pastor Maldonado. Pored Venecuelanca, velike probleme imao je i branilac titule Sebastijan Fetel, koji je presedeo trening, pošto je zbog kvara na prvom treningu morao da mu bude zamenjen motor.

Iza Hamiltona, Rozberga i Alonsa, našao se Felipe Masa u Vilijamsu, a sledili su ga vozač Meklarena Dženson Baton i timski kolega Valteri Botas. Vozač Toro Rosa Danil Kvjat je imao sedmo vreme, ispred Danijela Rikarda u bolidu Red Bula, drugog vozača Meklarena Kevina Magnusena i Nika Hilkenberga u bolidu Fors Indije.

Velika nagrada Belgije označava kraj letnje pauze u Formuli 1, a nju kao vodeći dočekuje Rozberg, koji u generalnom plasmanu ima 11 bodova više od Hamiltona.

Poslednji trening na “Spa Frankoršampu” vozi se u subotu od 11 časova, dok su kvalifikacije tri sata kasnije. Velika nagrada Belgije startuje u nedelju u standardnom evropskom terminu, od 14 časova.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

7 Komentari

Podeli:

Auto-moto

Vidi sve
Formula 1

Ferstapen: Fantastično!

Vozač Red Bula Maks Verstapen rekao je da je zadovoljan današnjom pobedom u trci Formule 1 za Veliku nagradu Kine i da je uživao jer je tokom čitavog vikenda u Šangaju bio brz.

Beta

12:05

2 d

U fokusu

Vidi sve