Nova vest
Auto-moto

Sreda, 06.08.2014.

18:06

Hamilton: Rikardo među najboljima

Vozač Mercedesa Luis Hamilton rekao je da je Danijel Rikardo jedan od najboljih vozača u Formuli 1.

Izvor: JT

Autor: JT

Default images

Australijanac je ove sezone prešao u Red Bul i jedini je osim vozača Mercedesa uspeo da dođe do trijumfa u ovogodišnjem šampionatu, pošto je slavio u Kanadi i Mađarskoj.

25-godišnji Rikardo takođe od početka sezone konstantno postiže bolje rezultate od svog timskog kolege i branioca titule Sebastijana Fetela.

On vozi fantastično od početka sezone. Pokazao je svoje sposobnosti i uvek daje sve od sebe. On nije samo jedan od najprijatnijih momaka u padoku, ali i jedan od najboljih vozača, bez sumnje“, rekao je Hamilton.

Sa Hamiltonom se složio i vozač Ferarija Fernando Alonso, koji je za Rikarda rekao:

On predvodi šampionski tim. To sve govori“.

Rikardo je trenutno treći u generalnom plasmanu, sa 71 bodom manje od vodećeg Nika Rozberga, a 43 više od Fetela.

Australijanac je u dosadašnjem delu sezone u kvalifikacijama sedam puta nadmašio Fetela, a što se tiče trka, na šest od sedam trka koje su obojica završili prošao je kroz cilj pre timskog kolege.

Svoju prvu pobedu Rikardo je ostvario u Kanadi, kada je pretekao Rozberga tri kruga pre cilja, dok je u Mađarskoj sjajnom taktikom došao do trijumfa u jednoj od najuzbudljivijih trka ove sezone.

Ovogodišnji šampionat Formule 1 nastavlja se 24. avgusta Velikom nagradom Belgije na stazi „Spa Frankoršamp“.

Na sajtu B92 ove nedelje ćete moći da pročitate ekskluzivni intervju sa Danijelom Rikardom, kao i još mnogo toga što vam je spremila sportska redakcija B92.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

5 Komentari

Podeli:

Auto-moto

Vidi sve
Formula 1

Ferstapen: Fantastično!

Vozač Red Bula Maks Verstapen rekao je da je zadovoljan današnjom pobedom u trci Formule 1 za Veliku nagradu Kine i da je uživao jer je tokom čitavog vikenda u Šangaju bio brz.

Beta

12:05

3 d

U fokusu

Vidi sve