Nova vest
Auto-moto

Subota, 19.04.2014.

21:29

Hamilton: Ima prostora za napredak

Vozač Mercedesa Luis Hamilton izjavio je nakon osvajanja pol pozicije za VN Kine da je zadovoljan vožnjom i svojim bolidom, ali da ipak ima mesta za napredak.

Izvor: NL

Autor: NL

Default images

Britanac će startovati kao prvi ispred vozača Red Bula Danijela Rikarda, a istakao je da je srećan što je osvojio pol poziciju po kišnom danu.

"Definitivno je zadovoljstvo trijumfovati kada pada kiša. Bila je ovo teška vožnja ali se bolid ponašao odlično. Postoje stvari koje mogu da se poprave, ali smo u dobroj poziciji”, rekao je Hamilton.

Hamiltonu je ovo 34. pol pozicija u karijeru, pa je sada prestigao Džima Klarka, koji je do sada bio Britanac sa najviše pol pozicija. Vozač Mercedesa je istakao da mu je velika čast što njegovo ime može da se pominje rame uz rame sa legendama poput Klarka.

Neko mi je pomenuo da sam dostigao rekord Džima Klarka, to je neverovatno. Veoma sam srećan što imam šansu da radim sa sjajnim ljudima i imam bolide sa kojima mogu da postižem ovakve rezultate”. izjavio je Hamilton.

Trenutno samo tri vozača u istoriji Formule 1 imaju više osvojenih pol pozicija od Hamiltona – Mihael Šumaher, Aerton Sena i Sebastian Fetel.

Trka za Veliku nagradu Kine startuje u nedelju od 9.00.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

2 Komentari

Podeli:

Auto-moto

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve