Nova vest
Auto-moto

Petak, 24.01.2014.

15:16

“Šumaher neće biti onaj stari”

Bivši medicinski delegat u Formuli 1 Geri Hartštajn ocenio je da su male šanse da zdravstveno stanje Mihaela Šumahera bude kao pre teškog pada krajem decembra.

Izvor: JT

Autor: JT

Default images

Šumaher je u veštačkoj komi od 29. decembra, kada je doživeo težak pad na skijanju u Francuskoj, kada je glavom udario u stenu.

Sedmostruki šampion Formule 1 od tada je dva puta operisan, a njegovi lekari u bolnici u Grenoblu nisu se oglašavali više od dve nedelje.

Malo je verovatno da Mihael bude onaj isti kojeg smo poznavali pre nesreće. Prošle su skoro četiri nedelje u komi, neminovne su posledice. Trijumf ljudske izdržljivosti biće ukoliko Šumaher bude u stanju da hoda, jede i oblači se”, rekao je dr Hartštajn u svom internet blogu i dodao da bi više nego ikada u životu voleo da nije u pravu.

Hartštajn je naglasio da je Šumaheru povređen i centralni i levi deo mozga, a ne samo desni segment, iz kojeg je hirurškim putem uspešno odstranjen hematom.

Nažalost, izgleda da ima još hematoma, na levoj strani, ali i u centralnom delu, a ta zona je od izuzetne važnosti, jer se tu nalaze centri koji regulišu svest, osećanja, kontrolu krvnog pritiska, disanja, pa i gutanja”, rekao je dr Hartštajn.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

8 Komentari

Podeli:

Auto-moto

Vidi sve
Formula 1

Ferstapen: Fantastično!

Vozač Red Bula Maks Verstapen rekao je da je zadovoljan današnjom pobedom u trci Formule 1 za Veliku nagradu Kine i da je uživao jer je tokom čitavog vikenda u Šangaju bio brz.

Beta

12:05

2 d

U fokusu

Vidi sve