Nova vest
Auto-moto

Nedelja, 22.12.2013.

16:23

Eklston: Dupli bodovi na više trka

Prvi čovek Formule 1 Berni Eklston rekao je da želi da poslednje tri trke budu bodovane dvostruko, ali je priznao i da bi novo pravilo moglo da bude ukinuto.

Izvor: JT

Autor: JT

Default images

Svetska automobilska federacija objavila je početkom meseca da će sledeće sezone na trci u Abu Dabiju, kojom će biti spuštena zavesa na šampionat, biti dodeljivani dupli bodovi. Ta odluka naišla je na velike kritike, kako ljubitelja Formule 1, tako i samih vozača.

Eklston je istakao da veruje da bi najbolje rešenje bilo da se još dve trke boduju duplo, zato što bi na taj način borba za titulu bila neizvesnija. Međutim, on priznaje da bi pravilo moglo da bude ukinuto na sastanku Strateške grupe sledećeg meseca.

Lično, želeo bih da poslednje tri trke budu dvostruko bodovane. Ali, može lako da se desi da pravilo bude ukinuto već u januaru. Mislim da treba da bude tako na poslednje tri trke ili da pravila uopšte ne bude. Ukoliko bismo imali duple bodove na poslednje tri trke, šampionat bi bio zanimljiviji svima do samog kraja”, istakao je Eklston.

Svetski šampion Sebastijan Fetel nedavno je rekao da je ideja o dvostrukim bodovima na poslednjoj trci apsurdna.

Pravilo je potpuno apsurdno i kažnjava one koji su vredno radili tokom cele sezone. Poštujem tradiciju Formule 1 i zaista mi to pravilo nije jasno”, naglasio je Fetel.

Kako bi pravilo o duplim bodovima promenilo istoriju Formule 1 možete da pročitate u našoj rubrici ‘Teme’.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

6 Komentari

Podeli:

Auto-moto

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve