Nova vest
Auto-moto

Četvrtak, 04.07.2013.

20:18

F1: Vozači prete bojkotom Nemačke

Vozači Formule 1 upozorili su da će bojkotovati trku za Veliku nagradu Nemačke, ukoliko se ovog vikenda ponove problemi sa pneumaticima iz Britanije.

Izvor: JT

Autor: JT

Default images

Posle sastanka Asocijacije Gran Pri vozača na stazi „Nirburgring“, ta organizacija je objavila saopštenje u kojem je svima jasno stavila do znanja svoje nezadovoljstvo trenutnom situacijom u Formui 1.

Iako u Pireliju ističu da jači pneumatici, koje su doneli u Nemačku, neće dovesti do eksplozija koje su obeležile trke na stazi „Silverston“, vozači nisu zadovoljni. Zato su svima poručili da ukoliko dođe do bilo kakvih problema sa pneumaticima tokom vikenda na „Nirburgringu“, da će se svi članovi povući sa trke. Ipak, treba napomenuti da nisu svi vozači Formule 1 članovi Asocijacije.

Vozači članovi Asocijacije Gran Pri vozača žele da izraze svoju zabrinutost zbog svega što se desilo na „Silverstonu“. Verujemo da će se promene koje su urađene na pneumaticima dovesti do željenih rezultata i da se slični problemi neće desiti tokom Velike nagrade Nemačke. Spremni smo da vozio svoje bolide do samih granica, kao i uvek, i kao što od nas očekuju timovi, sponzori i navijači. Međutim, vozači su odlučili da, ukoliko dođe do sličnih problema tokom trke u Nemačkoj, odmah ćemo se povući sa trke, zato što ovaj problem sa pneumaticima koji može da se izbegne dovodi u opasnost živote vozača, redara i navijača“, stoji u saopštenju vozača.

Četvorici vozača eksplodirao je zadnji levi pneumatik tokom trke, a Pireli je za to okrivio taktiku timova, kao i oštre ivičnjake na „Silverstonu“. Novi pneumatici, od kevlara, koristiće se samo na trci u Nemačkoj, a nova specifikacija pneumatika će se koristiti od Velike nagrade Mađarske krajem ovog meseca.

Akcija na stazi „Nirburgring“ kreće u petak, slobodnim treninzima od 10 i 14 časova. Poslednji trening vozi se u subotu od 11 časova, dok su kvalifikacije tri sata kasnije. Velika nagrada Nemačke startuje u nedelju u standardnom terminu, u 14 časova.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

5 Komentari

Podeli:

Auto-moto

Vidi sve
Formula 1

Ferstapen: Fantastično!

Vozač Red Bula Maks Verstapen rekao je da je zadovoljan današnjom pobedom u trci Formule 1 za Veliku nagradu Kine i da je uživao jer je tokom čitavog vikenda u Šangaju bio brz.

Beta

12:05

3 d

U fokusu

Vidi sve