Nova vest
Auto-moto

Sreda, 27.03.2013.

18:56

Horner: Veber će ostati u Red Bulu

Šef Red Bula Kristijan Horner rekao je da će Mark Veber ostati do kraja sezone u timu prvaka Formule 1, iako je australijski vozač ljut na Sebastijana Fetela.

Izvor: B92, Tanjug

Autor:B92, Tanjug

Default images

Fetel je prošle nedelje pobedio na trci za Veliku nagradu Malezije, pošto je u 46. krugu ignorisao naredbe iz boksa i pretekao Vebera.

"Ne sumnjam da će Mark ostati do kraja sezone sa nama. On zna da u timu ne postoji zavara protiv njege. Želeli smo da mirno privedemo trku kraju, nismo Fetelu dali dozvolu da ga pretekne".

"Dovoljno je veliki da shvati da nismo imali zlobnu nameru i da poseduje bolid koji može da pobedi na trci i osvoji šampionat", rekao je Horner za Skaj Sport.

Razočaran potezom Fetela i razvojem situacije na stazi Sepang u Kuala Lumpuru, Veber je odlučio da otputuje u Australiju gde će razmisliti o svojoj budućnosti u timu Red Bula.

Fetel je posle dve trke preuzeo vođstvo u generalnom plasmanu Formule 1 a sa 40 bodova, iza njega je Kimi Raikonen iz Lotusa sa 31, dok je Veber treći sa 26 bodova.

U konkurenciji konstruktora prvi je Red Bul sa 66 bodova, slede Ferari i Lotus koji imaju po 40. Šampionat Formule 1 nastavlja se 14. aprila trkom za Veliku nagradu Kine u Šangaju.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

5 Komentari

Podeli:

Auto-moto

Vidi sve
Formula 1

Ferstapen: Fantastično!

Vozač Red Bula Maks Verstapen rekao je da je zadovoljan današnjom pobedom u trci Formule 1 za Veliku nagradu Kine i da je uživao jer je tokom čitavog vikenda u Šangaju bio brz.

Beta

12:05

4 d

U fokusu

Vidi sve