Nova vest
Auto-moto

Četvrtak, 14.03.2013.

22:24

F1: Može li iko da zaustavi Fetela?

Prvi treninzi na stazi „Albert park“ pred Veliku nagradu Australije u petak rano ujutro po našem vremenu označiće početak ovogodišnjeg šampionata Formule 1.

Izvor: JT

Autor: JT

Default images

Kao i u prethodne dve sezone, Sebastijan Fetel i Red Bul će biti ti koje će svi ostali želeti da pobede, a velika borba počinje u nedelju u Melburnu.

U odnosu na prošlogodišnji šampionat, pravila se nisu promenila mnogo, ali bi Pirelijevi pneumatici mogli dodatno da začine borbu kako za bodove, tako i za pobede i titulu...

Prošle godine smo uživali u sjajnoj borbi do finala sezone u Brazilu, gde je Fetel uspeo da pobedi Fernanda Alonsa i postane najmlađi trostruki svetski šampion u istoriji. Španac će sada sigurno tražiti osvetu, pa zbog toga važi za glavnog konkurenta mladog vozača Red Bula u borbi za titulu, ali je kandidata za presto mnogo više. Mnogi očekuju da će se u borbu umešati i trojica preostalih šampiona – Kimi Raikonen, Luis Hamilton i Dženson Baton, ali i timske kolege sve petorice, koji će vrebati svoju šansu.

Predsezonska testiranja sigurno nisu dala pravu sliku odnosa snaga, a to bi trebalo da vidimo tek kada počne akcija na „Albert parku“. Poseban problem svi timovi su imali sa pneumaticima, koji su se trošili mnogo brže nego što je slučaj bio prethodne sezone. Zbog toga su se mnogi složili sa Alonsovim rečima da će borbu na stazi odlučiti to ko ima bolji bolid, zato što su pneumatici isti za sve.

Najavu ovogodišnjeg šampionata Formule 1 pročitajte u našoj rubrici 'Teme'.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

0 Komentari

Podeli:

Auto-moto

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve