Nova vest
Auto-moto

Petak, 21.09.2012.

13:36

Fetel najbrži u Singapuru

Aktuelni šampion Sebastijan Fetel ostvario je najbolja vremena na oba treninga vožena u petak pred 14. trku sezone, Veliku nagradu Singapura.

Izvor: JT

Autor: JT

Default images

Vozač Red Bula je najbrži krug dana pod reflektorima na stazi „Marina Bej“ odvozao je u vremenu od 1:48.340 minuta tokom drugog treninga.

Tada je drugo mesto zauzeo Dženson Baton u Meklarenu, sa tri desetinke zaostatka, dok je vodeći u generalnom plasmanu Fernando Alonso bio više od dve desetinke iza.

Uprkos tome što je kiša bila najavljena tokom oba treninga, staza je ostala suva, a Fetel je bio dominantan. Na stazi je viđeno nekoliko izletanja, dok je nekolicina vozača imala kontakt sa zaštitnom ogradom, ali, srećom, veći incidenti su izostali.

Tokom prvog treninga, nekolicina vozača se u prvih sat vremena smenjivala u vođstvu, pre nego što je na scenu stupio Fetel, a jedini koji je uspeo da mu se primakne bio je vozač Meklarena Luis Hamilton, dok su ostali vozači bili daleko iza. U prilog tome govori i činjenica da su samo Baton, na trećem mestu, i Alonso, koji je bio odmah iza, na kraju bili unutar sekunde od njih dvojice. Iza njih sledili su Pastor Maldonado u Vilijamsu, drugi vozač Red Bula Mark Veber, i dvojac Fors Indije Niko Hilkenberg i Pol di Resta. Prvu desetoricu kompletirali su vozač ekipe Toro Roso Danijel Rikardo i Serhio Peres u Zauberu.

Na drugom treningu, Fetel je bio još ubedljiviji, a svoje vreme u odnosu na prepodnevno popravio je za dve sekunde. Tada je viđena je i veća borba za što bolje pozicije, pa su šestorica vozača bila unutar jedne sekunde od Fetela, a uz Batona, Alonsa, tu su bili i Veber, Hamilton, Di Resta i Hilkenberg. Osmo vreme imao je Niko Rozberg u Mercedesu, ispred drugog vozača Ferarija Felipea Mase i Romana Grožana u Lotusu.

Prvi dan akcije u Singapuru ostao je i u znaku loših izdanja dvojice šampiona Mihaela Šumahera i Kimija Raikonena. Sedmostruki šampion je tokom prvog treninga bio 14, sa dve i po sekunde zaostatka u odnosu na Fetela, dok je na drugom tu razliku smanjio za pola sekunde, što mu je bilo dovoljno za 11. mesto. Finac je, s druge strane, na prvom treningu bio 12, sa za dve sekunde slabijim vremenom od mladog Nemca na vrhu, da bi isti slučaj bio i prilikom drugog.

Poslednji trening vozi se u subotu u podne, dok su kvalifikacije na programu tri sata kasnije. Trka za Veliku nagradu Singapura startuje u nedelju u 14 časova po srednjeevropskom vremenu.

Više o trci za Veliku nagradu Singapura možete da pročitate u našoj rubrici ’Teme’.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

1 Komentari

Podeli:

Auto-moto

Vidi sve
Formula 1

Ferstapen: Fantastično!

Vozač Red Bula Maks Verstapen rekao je da je zadovoljan današnjom pobedom u trci Formule 1 za Veliku nagradu Kine i da je uživao jer je tokom čitavog vikenda u Šangaju bio brz.

Beta

12:05

2 d

U fokusu

Vidi sve