Nova vest
Auto-moto

Sreda, 19.09.2012.

20:22

Hamilton: Mogu da osvojim titulu

Britanac Luis Hamilton rekao je pred trku za Veliku nagradu Singapura da veruje da može da osvoji titulu šampiona Formule 1 ove sezone.

Izvor: JT

Autor: JT

Default images

Do kraja ovogodišnjeg šampionata ostalo je još sedam trka, a vozač Meklarena ima 37 bodova manje od vodećeg Fernanda Alonsa.

Hamilton je istakao da je titula moguća ako na narednim trkama bude redovno imao dobre rezultate i ako se ne bude desilo nešto nepredviđeno, kao što je slučaj bio u Belgiji, kada su i on i Španac odustali već u prvoj krivini.

Fernando je bio neverovatno dobar ove sezone, imao je manje problema od ostalih, ali je ovo takav sport. Za titulu vam je potreban tim koji ne pravi greške pri odlascima u boks, pouzdran bolid i da vi odradite svoj posao. Nažalost, imao sam nekoliko odustajanja, ili sam izbačen iz trke, imali smo problema pri zameni pneumatika, ali ne i problema sa pouzdanošću. Tako da, ako na narednim trkama budemo imali najbrže odlaske u boks, najbrži bolid i ja budem vozio kako znam i umem, mogu da osvojim titulu“, naglasio je Hamilton.

Hamilton je na poslednje tri trke zabeležio dva trijumfa i jedno odustajanje, a pred okršaj pod reflektorima na uličnoj stazi u Singapuru, nada se da će se ponovo boriti za pobedu.

Najmanje što mogu da se nadam ove nedelje je da se borim na vrhu. Imamo dobar bolid, tako da se nadam da ćemo nastaviti tamo gde smo stali prošle godine u Singapuru, kada sam pobedio. Osećam se sjajno, dobro sam pripremljen i spreman za borbu do kraja“, istakao je Hamilton.

Po dolasku u Singapur Hamilton nije komentarisao spekulacije o svojoj budućnosti, a dva dana ranije rekao je da se ne obazire na sve gluposti o kojima se priča poslednjih nedelja.

Akcija u Singapuru počinje u petak, kada se voze prvi treninzi od 12 i 15.30 po srednjeevropskom vremenu. Poslednji trening na programu je u subotu u podne, dok su kvalifikacije tri sata kasnije. Trka za Veliku nagradu Singapura startuje u nedelju u 14 časova.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

2 Komentari

Podeli:

Auto-moto

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve