Nova vest
Auto-moto

Sreda, 12.09.2012.

15:24

Peres nije spreman za Ferari

Predsednik Ferarija Luka di Montecemolo izjavio je da vozač Zaubera Serhio Peres naredne sezone neće voziti za italijanski tim.

Izvor: JM

Autor: JM

Default images

Di Montecemolo je kao razlog te tvrdnje istakao nedostatak iskustva meksičkog vozača.

"Prerano je da Serhio dođe naredne sezone. Odlično je vozio u Monci. Zahvalni smo Zauberu koji je pomogao u njegovom razvoju. Mislim da bi ga pritisak za bolidom Ferarija prilično sputao u njegovom razvoju. On je mlad vozač i pred njim je velika budućnost", rekao je Di Montecemolo.

Peres je tri puta ove sezone bio na podijumu, a na prošlonedeljnoj Velikoj nagradi Italije završio je na drugom mestu. Poslednjih meseci pojavilo se mnogo spekulacija oko toga ko će naredne sezone voziti uz Fernanda Alonsa u Ferariju, a Peres se pominjao kao glavni kandidat da zameni Felipea Masu. Ipak, poslednjih dana pojavile su se informacije da je sve izglednije da će Brazilac ostati u italijanskom timu.

Naredna trka u šampionatu Formule 1 voziće se u Singapuru 23. septembra.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

5 Komentari

Podeli:

Auto-moto

Vidi sve
Formula 1

Ferstapen: Fantastično!

Vozač Red Bula Maks Verstapen rekao je da je zadovoljan današnjom pobedom u trci Formule 1 za Veliku nagradu Kine i da je uživao jer je tokom čitavog vikenda u Šangaju bio brz.

Beta

12:05

4 d

U fokusu

Vidi sve