Nova vest
Auto-moto

Nedelja, 09.09.2012.

20:56

Kubica pobedio na povratku reliju

Poljak Robert Kubica pobedio je na Ronde Gomitolo di Lana reliju, prvom takmičenju na kojem je učestvovao posle godinu i po dana.

Izvor: JT

Autor: JT

Default images

Kubica se nije takmičio od februara prošle godine, kada je tokom relija, takđe u Italiji, doživeo težak udes, koji je prekinuo njegovu karijeru u Formuli 1, i u kojem je doživeo teške povrede noge, ruke i šake.

Vozeći Subaru Imprecu WRC zajedno sa suvozačem Đulijanom Manfredijem, Kubica je trijumfovao na sva četiri specijalna ispita i na kraju bio brži za minut od Omara Berga u Miniju, koji mu je bio najbliži rival.

Pre starta relija, Kubica je u razgovoru za italijanske medije rekao da taj reli označava početak aktivnije faze u njegovoj rehabilitaciji i da se i dalje nada povratku u Formulu 1.

Nadam se da ću uživati, bez opterećivanja oko vremena postignutog na ispitima, jer je ovo pitanje vraćanja osećaja pri vožnji i boljeg oporavka moje ruke. Posle 20 godina u ovom sportu, moje telo je naviklo na određene stvari, koje mogu da oseti samo dok vozim, pa ćemo videti kako će se sve odvijati“, rekao je Kubica.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

5 Komentari

Podeli:

Auto-moto

Vidi sve
Formula 1

Ferstapen: Fantastično!

Vozač Red Bula Maks Verstapen rekao je da je zadovoljan današnjom pobedom u trci Formule 1 za Veliku nagradu Kine i da je uživao jer je tokom čitavog vikenda u Šangaju bio brz.

Beta

12:05

3 d

U fokusu

Vidi sve