Nova vest
Auto-moto

Petak, 07.09.2012.

12:56

Robert Kubica se vraća reliju

Poljak Robert Kubica za vikend će se vratiti takmičenju prvi put posle nesreće pre godinu i po dana, pošto će učestvovati na Ronde Gomitolo di Lana reliju.

Izvor: JT

Autor: JT

Default images

Kubica je u februaru prošle godine doživeo teške povrede noge, ruke i šake na reliju, takođe u Italiji, zbog čega je proveo nekoliko meseci u bolnici i tako je prekinuta njegova karijera u Formuli 1.

Zbog ozbiljnosti povreda koje je doživeo i duge rehabilitacije, Kubica još uvek nije spreman za povratak u bolid, ali za povratak za volan jeste. To je pokazao pre nekoliko nedelja, kada je imao uspešan test fabričke Fijeste, sa kojom se Ford takmiči u Svetskom reli šampionatu.

Poljski vozač je, inače, najavio da postoji mogućnost da njegova Subaru Impreca WRC ne bude spremna za reli ovog vikenda, a u slučaju da ne bude, njegov povratak će biti pomeren za nedelju dana, pa će učestvovati na San Martino di Kastorca reliju.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

2 Komentari

Podeli:

Auto-moto

Vidi sve
Formula 1

Ferstapen: Fantastično!

Vozač Red Bula Maks Verstapen rekao je da je zadovoljan današnjom pobedom u trci Formule 1 za Veliku nagradu Kine i da je uživao jer je tokom čitavog vikenda u Šangaju bio brz.

Beta

12:05

3 d

U fokusu

Vidi sve