Nova vest
Auto-moto

Sreda, 09.05.2012.

17:59

Alonso: Nema poštovanja kao nekad

Dvostruki šampion Formule 1 Fernando Alonso rekao je da vozači na stazi danas ne pokazuju dovoljno poštovanja jedni prema drugima.

Izvor: JT

Autor: JT

Default images

Povod za tu Alonsovu izjavu je obeležavanje 30. godišnjice smrti legendarnog vozača italijanske ekipe Žila Vilneva, koji je poginuo 8. maja 1982. godine na stazi „Zolder“ u Belgiji.

Španac je istakao da je Vilnev, inače jedan od najvoljenijih vozača Formule 1 ikada, vodio velike borbe sa Reneom Arnoom, koji je tada vozio za Reno, a posebno je naglasio Veliku nagradu Francuske 1979. godine.

Nažalost, danas ne možemo da vidimo takve borbe, posebno jer sada sve zavisi od aerodinamike, a takva preticanja više nisu moguća. Pored toga, tada je bilo mnogo više poštovanja između vozača, nego sada, delom jer su znali da u tim bolidima rizikuju svoje i njihove živote. Ne želim da kažem da se sada rade pogrešne stvari, ali verujem da nema međusobnog poštovanja, naravno ne između svih vozača, kao što je bilo ranije. To nije problem samo u Formuli 1, već i u nižim kategorijama, i mislim da je vreme da se to vrati“, rekao je Alonso.

U dosadašnjem delu sezone Alonso je zabeležio jednu pobedu, na Velikoj nagradi Malezije, i trenutno je na petom mestu u generalnom plasmanu, sa deset bodova manje od vodećeg Sebastijana Fetela.

Ovogodišnji šampionat Formule 1 nastavlja se ovog vikenda Velikom nagradom Španije na stazi „Katalunja“.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

5 Komentari

Podeli:

Auto-moto

Vidi sve
Formula 1

Ferstapen: Fantastično!

Vozač Red Bula Maks Verstapen rekao je da je zadovoljan današnjom pobedom u trci Formule 1 za Veliku nagradu Kine i da je uživao jer je tokom čitavog vikenda u Šangaju bio brz.

Beta

12:05

2 d

U fokusu

Vidi sve