Nova vest
Auto-moto

Utorak, 21.02.2012.

18:19

Fetel najbrži prvog dana u Španiji

Aktuelni šampion Formule 1 Sebastijan Fetel ostvario je najbrže vreme prvog dana drugih predsezonskih testiranja na stazi „Katalunja“ u Barseloni.

Izvor: JT

Autor: JT

Default images

Fetel je najbrži krug ostvario uz vremenu od 1:23.265 minuta, a na stazi je proveo ukupno 79 krugova.

Drugo najbolje vreme zabeležio je vozač Fors Indije Niko Hilkenberg, koji je imao manje od dve desetinke zaostatka u odnosu na mladog Nemca u Red Bulu, dok je treći bio Luis Hamilton u Meklarenu.

Iza najbolje trojice našao se vozač ekipe Toro Roso Danijel Rikardo, ispred Fernanda Alonsa u Ferariju, dok je šesti bio sedmostruki svetski šampion Mihael Šumaher, i to zvanično prvi put u novom bolidu Mercedesa.

Najviše krugova na stazi proveo je vozač Marusje Čarls Pik, inače debitant, koji je izvozao čak 121. Njegov sunarodnik Roman Grožan je najkraće bio na stazi, samo sedam krugova, zbog problema sa svojim Lotusom.

Testiranja u Barseloni nastavljaju se u sredu, a traju do 24. februara. Treća predsezonska testiranja takođe će biti održana na stazi „Katalunja“, od 1. do 4. marta.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

8 Komentari

Podeli:

Auto-moto

Vidi sve
Formula 1

Ferstapen: Fantastično!

Vozač Red Bula Maks Verstapen rekao je da je zadovoljan današnjom pobedom u trci Formule 1 za Veliku nagradu Kine i da je uživao jer je tokom čitavog vikenda u Šangaju bio brz.

Beta

12:05

4 d

U fokusu

Vidi sve