Nova vest
Auto-moto

Utorak, 21.02.2012.

11:59

Mercedes predstavio novi bolid

Ekipa Mercedesa predstavila je bolid za predstojeću sezonu pred početak drugih predsezonskih testiranja, koja su u utorak počela na stazi “Katalunja”.

Izvor: JT

Autor: JT

Default images

Vozači nemačke ekipe već su imali prilike da testiraju novi bolid, prvo kratko na stazi “Silverston” u Britaniji, a potom i na privatnom testu u Barseloni u nedelju, što im je bilo dozvoljeno pošto su na prethodnim testiranjima samo tri od četiri dana bili na stazi.

Mercedes je na prethodnim testiranjima, održanim na stazi “Heres” odlučio da vozi samo prošlogodišnji bolid da bi u timu prikupili podatke o novim Pirelijevim pneumaticima.

Prvi čovek Mercedesa zadužen za auto-moto sport Norbert Haug još pre nekoliko dana je rekao da W03 neće imati radikalne inovacije. Haug je tako demantovao spekulacije da je tim čekao do drugih testiranja zbog pojedinih napredaka na polju tehnike, da ih rivali ne bi kopirali.

Najveća promena u odnosu na prošlogodišnji bolid ogleda se u drugačijem prednjem delu bolida, kakav ima i većina drugih timova. Treću godinu zaredom za Mercedes će voziti Niko Rozberg i Mihael Šumaher, kojem na kraju sezone ističe ugovor. Zbog toga će spekulacije oko toga da li će sedmostruki šampion ostati u Formuli 1 i 2013. godine biti sigurno u centru pažnje što se tiče nemačkog tima.

Pre Mercedesa, svoje bolide predstavili su Katerhem, Meklaren, Ferari, Fors Indija, Lotus, Zauber, Red Bul, Toro Roso i Vilijams.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

10 Komentari

Podeli:

Auto-moto

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve