Nova vest
Auto-moto

Sreda, 01.02.2012.

13:58

Meklaren predstavio model MP4-27

Britanski Meklaren drugi je tim koji je predstavio svoj bolid za ovogodišnji šampionat Formule 1.

Izvor: JT

Autor: JT

Default images

Meklaren je izgled modela MP4-27 sedištu tima u Vokingu, uz prisustvo vozača Luisa Hamiltona i Džensona Batona, koji se nadaju da će u njemu moći da konkurišu za titulu u sezoni koja startuje u Australiji 18. marta.

Britanska ekipa je prošle sezone bila druga uz konkurenciji konstruktora, dok su Baton i Hamilton zajedno ostvarili šest pobeda, ali nisu mogli da izazovu Sebastijana Fetrela u borbi za naslov prvaka.

U Meklarenu se nadaju da će 2012. biti mnogo bolja za njih i to baš zahvaljujući bolidu MP4-27, koji podseća na prošlogodišnji model, ali je šasija pretrpela velike izmene zbog novih propisa za ovu sezonu. Najveća promena u odnosu na prošlu sezonu ogleda se u užem zadnjem delu bolida, kao i novom sistemu hlađenja. Takođe, značajno je promenjen i izgled bočnih usisnika, koji odgovara novim propisima Svetske automobilske federacije (FIA).

Veoma sam uzbuđen. Svi smo vredno radili da bismo došli do ovog trenutka. Od kraja prošle sezone svi momci su radili na poboljšanju bolida u simulatoru i jedva čekam dag a provozam sledeće nedelje u Heresu”, rekao je Baton.

Jednako uzbuđen prezentacijom novog bolida bio je i Hamilton.

Mislim da je bolid fantastičan. Osećaj je neverovatan biti ovde posle dobre zime. Vredan rad koji je uložen u ova bolid je velika inspiracija. Ovo je najprefinjeniji bolid koji imamo posle nekog vremena i radujem se što ću ga uskoro voziti”, naglasio je Hamilton.

Pre Meklarena bolid je predstavio jedino Keterhem, dok će ostali timovi to učiniti narednih dana, većina sledeće nedelje kada počne testiranje na stazi “Heres” u Španiji.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

5 Komentari

Podeli:

Auto-moto

Vidi sve
Formula 1

Ferstapen: Fantastično!

Vozač Red Bula Maks Verstapen rekao je da je zadovoljan današnjom pobedom u trci Formule 1 za Veliku nagradu Kine i da je uživao jer je tokom čitavog vikenda u Šangaju bio brz.

Beta

12:05

3 d

U fokusu

Vidi sve