Nova vest
Auto-moto

Ponedeljak, 12.12.2011.

16:10

Kubica testira Ferari na proleće

Poljak Robert Kubica sledećeg proleća će testirati prošlogodišnji bolid Ferarija, prenose italijanski mediji.

Izvor: JT

Autor: JT

Default images

Kubica je u februaru doživeo tešku nesreću na reliju u Italiji zbog čega je propustio ceo ovogodišnji šampionat Formule 1.

Još od tada spekulisalo se da li će i kada on biti spreman za povratak na stazu, ali je on pre nekoliko nedelja objavio da se to sigurno neće desiti do početka naredne sezone.

Prema izvorima italijanskih medija, Kubičina povezanost sa Lotus Renoom, ekipom koja će se sledeće sezone zvati samo Lotus, završiće se već za manje od tri nedelje, kada mu istekne ugovor sa tim timom.

Kubica je već nekoliko meseci povezivan sa Ferarijem, a vest da će testirati bolid italijanskog tima, samo pokazuje da te spekulacije nisu bile besmislene. Ferari će na taj način pokušati da uvidi šta može da očekuje od Poljaka, koji se pominje kao najozbiljniji kandidat za timskog kolegu Fernanda Alonsa od 2013. godine.

Poljaka je ove sezone u Lotus Renou prvo zamenio Nik Hajdfeld, da bi na njegovo mesto potom došao Bruno Sena. U šampionatu za narednu godinu boje te ekipe braniće šampion iz 2007. godine Kimi Raikonen i Francuz Roman Grožan.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

5 Komentari

Podeli:

Auto-moto

Vidi sve
Formula 1

Ferstapen: Fantastično!

Vozač Red Bula Maks Verstapen rekao je da je zadovoljan današnjom pobedom u trci Formule 1 za Veliku nagradu Kine i da je uživao jer je tokom čitavog vikenda u Šangaju bio brz.

Beta

12:05

3 d

U fokusu

Vidi sve