Nova vest
Auto-moto

Četvrtak, 10.11.2011.

09:40

Rozbergu novi ugovor sa Mercedesom

Nemac Niko Rozberg potpisao je novi ugovor sa Mercedesom, što znači da će u toj ekipi ostati i posle 2013. godine.

Izvor: B92

Autor:B92

Default images

U saopštenju nemačkog tima izdatom pred Veliku nagradu Abu Dabija, dodaje se da će Rozbergov timski kolega naredne sezone ponovo biti sedmostruki svetski šampion Mihael Šumaher.

Mercedes je objavio da je Rozberg, koji je u nemačku ekipu došao iz Vilijamsa prošle godine, potpisao višegodišnji ugovor, ali se ne precizira kada on ističe.

Rozberg, 26-godišnji bivšeg šampiona Kekea, debitovao je u Formuli 1 2006. godine i do sada nije ostvario nijednu pobedu. Od dolaska u Mercedes tri puta je bio na podijumu i osvojio je ukupno 217 bodova.

Pobeda sa ’srebrnom strelom’ biće jedan od najboljih trenutaka u mom životu. Uveren sam da će mi tim pružiti bolid u kojem mogu da pobedim i doprinesem velikom nasleđu koje ima Mercedes“, istakao je Rozberg.

Rozberg je pre potpisivanja novog ugovora sa Mercedesom bio jedan od glavnih kandidata da zameni Felipea Masu u Ferariju posle naredne sezone. Ipak, italijanska ekipa će sada morati negde drugde da potraži drugog vozača, pošto Fernanda Alonsa veže višegodišnji ugovor sa timom.

Akcija na stazi „Jas Marina“ počinje u petak, kada su na programu treninzi od 10 i 14 časova po srednjeevropskom vremenu. U subotu se od 11 časova vozi poslednji trening, dok su kvalifikacije tri sata kasnije. Trka za Veliku nagradu Abu Dabija, pretposlednja u ovogodipnjem šampionatu Formule 1, startuje u nedelju u 14 časova.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

2 Komentari

Podeli:

Auto-moto

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve