Nova vest
Auto-moto

Nedelja, 30.10.2011.

21:54

Hamilton: „Svi prihvatamo rizik“

Vozač Meklarena Luis Hamilton rekao je da je svestan rizika svaki put kada izađe na stazu i da se miri sa činjenicom da može da se desi da pogine u svom bolidu.

Izvor: B92, Reuters

Autor:B92, Reuters

Default images

Ovog vikenda vožena je premijerna Velika nagrada Indije tokom koje je odata počast vozaču Indycar serije Denu Veldonu i italijanskom motociklisti Marku Simončeliju, koji su izgubili živote na stazi u protekle dve nedelje.

Svi imaju Veldona i Simončelija u svojim mislima”, rekao je Hamilton pred trku u Delhiju, “Ali, mi se ovim bavimo jer to volimo. To je žrtva, ali i rizik koji svi prihvatamo. Niko ne želi da se nađe u takvoj situaciji, ali ako se meni to desi na stazi ne bih, lično, mogao da zamislim bolji način. Uvek sam govorio, ako već moram da umrem, neka to bude u mom bolidu, jer je to ono što najviše volim”.

Hamilton, koji je tokom ove sezone više puta bio meta kritika zbog agresivne vožnje, zbog čega je dobio brojne kazne, ističe da je u ovom trenutku u potpunosti koncentrisan na karijeru u Formuli 1.

Ne znam kako se okreće novi list u životu, mislim da ne postoji baš neki primer iz udžbenika za to. Mislim da je život kao slagalica, potrebno je samo da sve stvari postaviš na svoje mesto”, naglasio je Hamilton, “Formula 1 je veoma konkurentan sport, morate da ga živite i udišete. Nemate mesta nizašta drugo, zaista. Tako da ja planiram da eliminišem stvari izvan Formule 1, naravno ne svoju porodicu ili nešto slično, koje mogu da mi odvlače pažnju. Odatle počinjem”.

Hamilton je premijernu trku u Indiji završio kao sedmi, ali je imao novi incident sa Felipeom Masom u Ferariju, ali ovoga puta je Brazilac bio taj koji je dobio kaznu zbog tog kontakta.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

2 Komentari

Podeli:

Auto-moto

Vidi sve
Formula 1

Ferstapen: Fantastično!

Vozač Red Bula Maks Verstapen rekao je da je zadovoljan današnjom pobedom u trci Formule 1 za Veliku nagradu Kine i da je uživao jer je tokom čitavog vikenda u Šangaju bio brz.

Beta

12:05

4 d

U fokusu

Vidi sve