Nova vest
Auto-moto

Petak, 21.10.2011.

11:49

Kubicu meseci dele od povratka

Poljak Robert Kubica meseci dele od povratka u Formulu 1, reči su njegovog doktora Roberta Ćekarelija.

Izvor: B92

Autor:B92

Default images

Kubica je propustio ceo ovogodišnji šampionat posle nesreće tokom relija u Italiji u februaru, u kojoj je doživeo teške povrede.

Kada je počeo rehabilitaciju, prvi čovek Lotus Renoa Erik Bulije rekao je da će tim čuvati mesto za Kubicu ako bude spreman da se vrati, ali da će odluku morati da donese do sredine oktobra.

Iako je tim već više puta pomerao rok za Kubicu, ako je sudeći po rečima doktora Ćekarelija on u skorije vreme neće moći da potvrdi povratak, pošto oporavak teče u dobrom pravcu, ali sporo.

Naš cilj je njegov povratak u Formulu 1. Ali, još nekoliko meseci će mu biti potrebno za rehabilitaciju. Njegove povrede su bile toliko ozbiljne da su mnoge moje kolege rekle da je karijera u Formuli 1 gotova za Roberta. Ali, malo po malo se situacija popravila i naša nadanja da ćemo moći da ga vratimo na stazu najranije naredne godine su konkretnija”, rekao je Ćekareli.

Do kraja ove sezone ostale su još tri trke, a šampionat za narednu godinu startuje Velikom nagradom Australije 18. marta.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

0 Komentari

Podeli:

Auto-moto

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve