Nova vest
Auto-moto

Sreda, 05.10.2011.

11:54

Baton produžio ugovor sa Meklarenom

Britanac Dženson Baton potpisao je novi, višegodišnji, ugovor sa Meklarenom, ali više detalja nije objavljeno.

Izvor: B92, zvanični sajt

Autor:B92, zvanični sajt

Default images

Baton je u britanski tim došao posle osvajanja titule 2009. godine kao vozač ekipe Bron GP i od tada je zabeležio četiri trijumfa.

Kao i prošle i ove sezone, i u narednoj Baton će činiti tandem Meklarena zajedno sa Luisom Hamilton, čiji sadašnji ugovor sa ekipom ističe 2012. godine, ali se očekuje da će i on uskoro produžiti saradnju sa timom.

Nikada se nisam više osećao kod kuće u nekom timu nego u Meklarenu. Kao član ovog tima ostvario sam svoje četiri najveće pobede i trenutno sam drugi u šampionatu, a osećam i da vozim bolje nego ikada. To možete da postignete samo zahvaljujući pravoj podršci, a zaista verujem da je strast i odlučnost za pobedom jača u Meklarenu nego u bilo kom drugom timu. Već sam više puta istakao da mi je cilj da ostvarim još mnogo pobeda i titula i verujem da je Meklaren pravo mesto u kojem to mogu da učinim“, rekao je Baton.

Zadovoljan produžetkom ugovora Batona sa Meklarenom bio je i njegov timski kolega.

Fantastična je vest što je Dženson odlučio da ostane u Meklarenu. Od trenutka kada je došao sa njim odlično sarađujem i pravi je timski igrač. Meklaren je tim sa jedinstvenom tradicijom u Formuli 1 i ponosan sam što sam deo njega, a do najznačajnijeg trenutka u mojoj karijeri, osvajanja titule, došao sam u ovom timu. Dženson i ja smo gladni uspeha i želimo još mnogo pobeda i titula u budućnosti“, naglasio je Hamilton.

Baton je trenutno jedini vozač koji može da spreči Sebastijana Fetela u odbrani titule, ali pred njim je nemoguća misija pošto mladog Nemca samo bod deli od novog ulaska u istoriju. Do kraja sezone ostalo je još pet trka, a prva od njih, Velika nagrada Japana, vozi se već u nedelju na legendarnoj „Suzuki“.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

2 Komentari

Podeli:

Auto-moto

Vidi sve
Formula 1

Ferstapen: Fantastično!

Vozač Red Bula Maks Verstapen rekao je da je zadovoljan današnjom pobedom u trci Formule 1 za Veliku nagradu Kine i da je uživao jer je tokom čitavog vikenda u Šangaju bio brz.

Beta

12:05

4 d

U fokusu

Vidi sve