Nova vest
Auto-moto

Utorak, 13.09.2011.

14:40

Majkl menja Vilijams Meklarenom

Tehnički direktor Vilijamsa Sem Majkl, koji uskoro napušta tu funkciju, od naredne sezone će biti sportski direktor Meklarena.

Izvor: B92

Autor:B92

Default images

40-godišnji Australijanac je početkom godine objavio da će napustiti Vilijams posle razočaravajućeg starta sezone i ujedno najgoreg u istoriji britanske ekipe, pošto je do sada osvojila samo pet bodova.

Iako se očekivalo da će Majkl raditi za Vilijams do Velike nagrade Koreje, on će napustiti tu ekipu pred trku u Singapuru naredne sezone.

Uzbuđen sam što ću se pridružiti Meklarenu. Pošto sam trkač celog života, znam da je Meklaren jedan od velikana Formule 1. Već znam veći deo čelnika tima i to je jedan od razloga zašto sam se i odlučio da prihvatim ovu novu funkciju, ali isto tako Luisa Hamiltona i Džensona Batona smatram prvoklasnim vozačima i privilegija mi je što ću raditi sa njima“, reklao je Majkl.

Majkl se osvrnuo i na godine provedene u Vilijamsu.

U Vilijamsu sam proveo 11 sezona, na koje imam divne uspomene, i svima u timu želim sve najbolje. U bliskoj budućnosti ću, ipak, 100 odsto biti fokusiran na Meklaren i cilj mi je da osiguram da se nađemo na najvišem stepeniku pobedničkog postolja još mnogo puta u sezonama koje dolaze“, naglasio je Majkl.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

1 Komentari

Podeli:

Auto-moto

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve