Nova vest
Auto-moto

Četvrtak, 08.09.2011.

20:02

Hamilton: ”Najgora godina ikada“

Vozač Meklarena Luis Hamilton rekao je da veruje da bi sezona koja je u toku mogla da bude najgora u njegovoj karijeri u Formuli 1.

Izvor: B92

Autor:B92

Default images

Britanac je ove godine u centru pažnje zbog velikog broja incidenata u koje je bio umešan i istraga stjuarta.

Prethodnih sezona Hamilton jeste imao nekoliko incidenata, ali je sada to sve došlo do izražaja, pošto je dobio više kazni od ostalih vozača i nekoliko puta je dobijao upozorenja, a šampion iz 2008. godine je spreman da prekrene stvari, počevši od predstojeće trke na legendarnoj „Monci“.

Pokušaću da se vratim dobrim rezultatima. Osećam kao da je ovo moja najgora godina, mnogo gora od prethodnih. Laka sam meta jer sam uvek u nevolji“, rekao je Hamilton.

U razgovoru o kontaktu sa Kamuijem Kobajašijem u Belgiji, pre skoro dve godine, za koji je preuzeo krivicu, Hamilton je negirao da se incident desio jer je bio preagresivan.

To je greška, ali nisam je napravio jer sam bio previše agresivna. Ljudi za to okrivljuju agresivnu vožnju, ali nije imalo ništa sa tim. Nisam uopšte znao da je on tu, pored mene. Nastaviću da vozim na isti način. Daću sve od sebe da se držim podalje od nevolje i daću svojim rivalima više prostora“, naglasio je Hamilton.

Hamiltonova agresivnost bila je i jedna od tema na prvoj zvaničnoj konferenciji za medije pred Veliku nagradu Italije, na kojoj je Mark Veber negirao te navode.

Ne, Hamilton nije toliko agresivan, on je veoma dobar vozač. Samo je imao nekoliko problematičnih trka u poslednje vreme“, istakao je Veber.

U petak se na „Monci“ voze slobodni treninzi od 10 i 14 časova, dok je poslednji na programu u subotu od 11. Kvalifikacije u Italiji zakazane su za subotu od 14 časova, dok trka startuje u isto vreme u nedelju.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

1 Komentari

Podeli:

Auto-moto

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve