Nova vest
Auto-moto

Petak, 02.09.2011.

20:18

Sena u Lotus Renou do kraja sezone

Brazilac Bruno Sena voziće za Lotus Reno do kraja ovogodišnjeg šampionata Formule 1 pošto je tim postigao nagodbu sa bivšim vozačem Nikom Hajdfeldom.

Izvor: B92

Autor:B92

Default images

„Bruno Sena je imenovan za vozača Lotus Renoa uz Vitalija Petrova za preostali deo sezone u Formuli 1“, kaže se u saopštenju ekipe.

Ta vest došla je pošto je Lotus Reno prethodno objavio da je postigao nagodbu sa Hajdfeldom, koji je pretio podnošenjem tužbe u pokušaju da vrati svoje mesto u timu.

Ovo saopštenje omogućava obema stranama da ovu situaciju ostave iza sebe i koncentrišu se na dalje sportske izazove“, dodaje se u saopštenju.

Sena, sestrić legendarnog trostrukog šampiona Aertona, zamenio je Hajdfelda u Lotus Renou prošle nedelje, pred Veliku nagradu Belgije. Nemac je tada, na stazi „Spa Frankoršamp“, novinarima rekao da ima važeći ugovor i da će tužiti tim, a saslušanje je bilo zakazano za 19. septembar.

Naš rastanak je već bio bolan i niko od nas nije želeo da prolazi još i kroz pravni proces“, rekao je prvi čovek Lotus Renoa Erik Bulije, „Zahvalni smo Niku za doprinos koji je dao tim. Sigurno je da smo imali dobre trenutke zajedno, posebno podijum u Maleziji. On je odličan i odlučan vozač i želimo mu sve najbolje u budućnosti“.

Do kraja ovogodišnjeg šampionata Formule 1 ostalo je još sedam trka, a naredna je Velika nagrada Italije na legendarnoj „Monci“, 11. septembra.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

2 Komentari

Podeli:

Auto-moto

Vidi sve
Formula 1

Ferstapen: Fantastično!

Vozač Red Bula Maks Verstapen rekao je da je zadovoljan današnjom pobedom u trci Formule 1 za Veliku nagradu Kine i da je uživao jer je tokom čitavog vikenda u Šangaju bio brz.

Beta

12:05

4 d

U fokusu

Vidi sve