Nova vest
Auto-moto

Subota, 27.08.2011.

23:53

Veber ostaje u Red Bulu i 2012.

Mark Veber potpisao je novi jednogodišnji ugovor sa Red Bulom, što znači da će ostati član austrijske ekipe bar do kraja naredne godine.

Izvor: B92

Autor:B92

Default images

Australijanac, koji je u subotu proslavio 35. rođendan, u tim je došao 2007. godine, ali je zanimljivo i da je branio boje Jaguara 2004. i 2005. godine, pre nego što je Red Bul otkupio tu ekipu. Veber je od tada zabeležio šest trijumfa i devet pol pozicija, a 25 od 26 podijuma u karijeri ostvario je kao vozač Red Bula.

Posle potvrde da je Veber potpisao novi ugovor stavljena je tačka na spekulacije da bi mogao da pređe u neku drugu ekipu ili se možda i povuče na kraju ove sezone, posebno zbog toga što je tim prošle godine favorizovao Sebastijana Fetela, a potom i ove sezone na Velikoj nagradi Britanije.

Želim da nastavim da se takmičim na vrhu u Formuli 1 tako da nije ništa čudno što sam odlučio da ostanem u Red Bula. Moja motivacija da postignem najbolji mogući rezultat, kako za sebe, tako i za tim, je i dalje velika“, rekao je Veber, „Tokom prethodnih pet godina radili smo vredno i dokazali smo da možemo da dizajniramo i napravimo konkurentan i šampionski bolid, tako da se radujem izazovima naredne godine“.

Šef austrijske ekipe Kristijan Horner istakao je da u Red Bulu takođe nisu imali sumnje oko produžetka saradnje sa iskusnim Australijancem.

Kada smo seli i počeli da pričamo o 2012. godini, odmah je bilo jasno da i Mark i svi u timu žele da nastave uspešnu saradnju. To znači da nije bilo nikakvih problema u pregovorima, Mark dobro poznaje tim, a njegova motivacija, spremnost i posvećenost nikada nisu dolazile u pitanje“, rekao je Horner.

Fetel ima ugovor sa Red Bulom do 2014. godine, a trenutno je prvi u generalnom plasmanu, sa 85 bodova više od Vebera, koji je treći. Australijanac će na nedeljnoj Velikoj nagradi Belgije startovati kao treći, iza Fetela i Luisa Hamiltona u Meklarenu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

0 Komentari

Podeli:

Auto-moto

Vidi sve
Formula 1

Ferstapen: Fantastično!

Vozač Red Bula Maks Verstapen rekao je da je zadovoljan današnjom pobedom u trci Formule 1 za Veliku nagradu Kine i da je uživao jer je tokom čitavog vikenda u Šangaju bio brz.

Beta

12:05

3 d

U fokusu

Vidi sve