Nova vest
Auto-moto

Nedelja, 24.07.2011.

10:43

Velika nagrada Japana po planu

Prvi čovek Formule 1 Berni Eklston potvrdio je da će se trka za Veliku nagradu Japana održati 9. oktobra uprkos zabrinutosti zbog posledica zemljotresa.

Izvor: B92

Autor:B92

Default images

Japan je u martu pogodio zemljotres, koji je pratio cunami, a sve to je dovelo i do nuklearne krize u Fukušimu, ali to nema nikakve posledice po organizaciju trke.

Jedan od zvaničnika staze „Suzuka“ Masaru Uno rekao je da je ona udaljena oko 700 kilometara od Fukušime, tako da nema opasnosti po zdravlje od radijacije zbog topljenja reaktora u nuklearnoj elektrani.

Kupiću 3.000 karata i podeliću ih navijača. Trka će se, naravno, održati. Da nije bezbedno otkazali bismo je još odavno“, naglasio je Eklston.

S druge strane, još uvek nije poznato šta će biti sa trkom u Japanu u Moto GP šampionatu, pošto se staza „Tvin Ring Motegi“ nalazi oko 180 kilometara od Fukušime. Trka je prvobitno trebalo da bude održana 24. aprila, ali je zbog zemljotresa odložena za 2. oktobar. Iako je trka zakazana, vodeći u generalnom plasmanu kraljevske klase Kejsi Stoner već je rekao da neće putovati u Japan, a isto je najavio i branilac titule Horhe Lorenco.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

1 Komentari

Podeli:

Auto-moto

Vidi sve
Formula 1

Ferstapen: Fantastično!

Vozač Red Bula Maks Verstapen rekao je da je zadovoljan današnjom pobedom u trci Formule 1 za Veliku nagradu Kine i da je uživao jer je tokom čitavog vikenda u Šangaju bio brz.

Beta

12:05

4 d

U fokusu

Vidi sve