Nova vest
Auto-moto

Petak, 15.07.2011.

09:50

Kubica uveren u povratak 2012.

Poljak Robert Kubica trenutno nastavlja oporavak posle nesreće koju je imao u februaru, a uveren je da će se vratiti u Formulu 1 naredne sezone.

Izvor: B92

Autor:B92

Default images

Vozač Lotus Renoa ovogodišnji šampionat propušta zbog teških povreda noge, ruke i šake, koje je zadobio u udesu tokom jednog relija u Italiji.

Iako još uvek nije moguće predvideti kada će Kubica povratiti potpunu funkcionalnost šake, poljski vozač je odlučan u nameri da bude u Formuli 1 sledeće godine.

Moj odgovor je da”, rekao je Kubica upitan da li će se vratiti u Formulu 1 naredne sezone, “Ipak, ne mogu da kažem svoja očekivanja, moraćemo da sačekamo prva testiranja za 2012. godinu”.

Kubica smatra da udes u kojem je doživeo teške povrede neće uticati na njegovu vožnju kada se vrati na stazu, jer se sada oseća kao da se ništa nije ni desilo.

Ne sećam se nesreće, samo sam svestan posledica koje je ostavila. Za mene je to kao da se ništa nije desilo”, rekao je Kubica.

Poljak je istakao da je srećan tokom svog oporavka, ali da još uvek ne razmišlja o povratku, već samo o tome da se vrati u formu.

Fizički, još uvek sam veoma slab, ali generalno gledano, dobro sam. Težina mi se vratila u normalu i već nekoliko nedelja mogu da hodam bez pomoći. Sve u svemu, osećam se dosta dobro. Zadovoljan sam oporavkom, napredak ide u skladu sa očekivanjima i, srećom, nema nikakvih komplikacija. Još uvek je rano praviti jasniju sliku o mom oporavku, važno je da nigde ne žurim”, naglasio je vozač Lotus Renoa.

Kubica je, takođe, istakao da nema sumnje za koji tim će voziti kada se vrati.

Sada sam vozač Lotus Renoa. Naravno, žao mi je što ne mogu da vozim ove sezone, ali moj posao u tom timu još uvek nije gotov”, rekao je Kubica.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

1 Komentari

Podeli:

Auto-moto

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve