Nova vest
Auto-moto

Utorak, 12.07.2011.

11:48

Raikonen umesto Vebera u Red Bulu?

Šampion Formule 1 iz 2007. godine Kimi Raikonen mogao bi da zameni Marka Vebera u Red Bulu naredne sezone.

Izvor: B92, Bild

Autor:B92, Bild

Default images

To je tvrdnja nemačkog „Bilda“, a došla je samo dva dana pošto je Australijanac ignorisao naredbe tima u poslednjim krugovima Velike nagrade Britanije da ne pokušava da pretekne timskog kolegu i branioca titule Sebastijana Fetela.

Raikonen je Formulu 1 napustio krajem 2009. godine, kada su ga u Ferariju zamenili Fernandom Alonsom, a od tada se takmičio u Svetskom reli šampionatu (WRC).

Šef austrijske ekipe Kristijan Horner u ponedeljak je izjavio da veruje da je Finac Formulu 1 ostavio iza sebe. Ipak, „Bild“ tvrdi da je stroga tajna da će Raikonen zameniti Vebera, ali da je njihov izvor neko od čelnika Red Bula.

Zanimljivo je da je Raikonen dobar prijatelj sa Fetelom i da njih dvojica provode dosta vremena zajedno kada su obojica u Švajcarskoj. Takođe, upitan koga bi za njega bio idealan timski kolega, mladi Nemac je odmah odgovorio Kimi.

Bivši vozač Meklarena i Ferarija prošle godine je bio u pregovorima sa Red Bulom, a tada je odlučio da se drži relija, ali je sada promenio odluku.
Nikada nisam rekao da je moja karijera u Formuli 1 gotova“, nedavno je rekao Raikonen za finske medije.

Dok Fetela ugovor za Red Bul veže još godinu i po dana, Veberu on ističe na kraju godine, a povodom pregovora sa Australijancem, jedan od čelnika Red Bula Helmut Marko je rekao da uz njega u timu imaju još neke opcije, ali da neće da ih otkriva.

Ovogodišnji šampionat Formule 1 nastavlja se Velikom nagradom Nemačke na legendarnom „Nirburgringu“ 24. jula.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

25 Komentari

Podeli:

Auto-moto

Vidi sve
Formula 1

Ferstapen: Fantastično!

Vozač Red Bula Maks Verstapen rekao je da je zadovoljan današnjom pobedom u trci Formule 1 za Veliku nagradu Kine i da je uživao jer je tokom čitavog vikenda u Šangaju bio brz.

Beta

12:05

4 d

U fokusu

Vidi sve