Nova vest
Auto-moto

Nedelja, 19.06.2011.

14:54

Ferari želi Batona

Bivši šampion Formule 1 Dženson Baton nalazi se na meti Ferarija, pošto u italijanskoj ekipi smatraju da bi bio savršen timski kolega Fernandu Alonsu.

Izvor: B92

Autor:B92

Default images

Baton trenutno brani boje Meklarena, uz sunarodnika Luisa Hamiltona, a harmonija unutar tima narušena je posle Velike nagrade Kanade, uprkos trijumfu šampiona iz 2009. godine na toj trci.

Na toj trci, u ranoj fazi došlo je do kontakta dvojice vozača britanske ekipe, posle kojeg je Hamilton odustao, dok je Baton pao na začelje, pre nego što je uspeo da dođe do pobede.

U Ferariju se dosta govori o dovođenju Batona. Već se proverava da li će biti slobodan. Svi u timu su svesni da je potreban mnogo jači timski kolega za Fernanda Alonsa od Felipea Mase ako žele da osvoje ponovo titulu. Dženson se dokazao u Meklarenu i može redovno da dolazi do podijuma ili pobeđuje“, rekao je britanskim medijima izvor blizak Ferariju.

31-godišnji Baton nije zabeležio pobedu više od godinu dana sve do neverovatnog trijumfa na stazi „Žil Vilnev“ pre nedelju dana, na trci koja je uz prekide zbog loših vremenskih uslova trajala više od četiri sata. S druge strane, Masa nije isti vozač koji se sa Hamiltonom 2008. godine borio za titulu i to još od jula 2009. godine, kada je zadobio teške povrede glave tokom kvalifikacija u Mađarskoj.

Posle sedam trka u šampionatu Baton je drugi u generalnom plasmanu, sa 60 bodova manje od vodećeg Sebastijana Fetela. Britancu ugovor sa Meklarenom ističe na kraju sledeće sezone, isto kada i Masi sa Ferarijem.

Zanimljivo je da je pre skoro tri godine, kada se Honda povukla iz Formule 1, a Baton ostao bez mesta, Britanac nije mogao da dobije ni test vožnju u italijanskoj ekipi. Ipak, već sledeće sezone osvojio je titulu kao vozač ekipe Bron GP, a potom je prešao u Meklaren.

I dok se Baton nalazi na meti Ferarija, spekuliše se i da bi Hamilton 2013. godine mogao da pređe u Red Bul ili Mercedes, dok još uvek nema nagađanja gde bi Masa mogao da završi.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

8 Komentari

Podeli:

Auto-moto

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve