Nova vest
Auto-moto

Nedelja, 19.06.2011.

11:57

Hong Kong želi trku Formule 1

Među brojne zemlje koje žele organizaciju trka Formule 1 u narednim godinama može da se ubroji i Hong Kong.

Izvor: B92

Autor:B92

Default images

Vozač ekipe Toro Roso Haime Algersuari baš ovog vikenda se nalazi u tom gradu-državi, gde će voziti ulicama u bolidu Red Bula, a to u Automobilskoj asocijaciji Hong Konga vide kao korak ka dovođenju Formule 1.

„Ovo je prvi korak u dobijanju podrške građana“, rekao je Vesli Van, „Naš san je da Hong Kong, kao Singapur, Malezija i Kina, jednog dana bude stanica u kalendaru Formule 1“.

Van je dodao da je Hong Kong pominjan kao potencijalni domaćin još 1997. godine.

Što se tiče uličnih staza, ako Monte Karlo i Singapur mogu da organizuju trku, što ne bismo mogli i mi“, naglasio je Van.

Kao potencijalni domaćini trka narednih godina pominju se Argentina i Meksiko, a već se zna da će ove godine Velika nagrada Indije debitovati u kalendaru, dok se sledeće godine vraća i trka u Sjedinjenim Državama, na novoj stazi u Ostinu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

5 Komentari

Podeli:

Auto-moto

Vidi sve
Formula 1

Ferstapen: Fantastično!

Vozač Red Bula Maks Verstapen rekao je da je zadovoljan današnjom pobedom u trci Formule 1 za Veliku nagradu Kine i da je uživao jer je tokom čitavog vikenda u Šangaju bio brz.

Beta

12:05

3 d

U fokusu

Vidi sve