Nova vest
Auto-moto

Utorak, 14.06.2011.

13:40

Kubica želi da se vrati u Brazilu

Menadžer Roberta Kubice Danijele Moreli izjavio je da veruje da postoji mogućnost da se Poljak vrati u Formulu 1 na poslednjoj trci sezone, u Brazilu.

Izvor: B92, eurosport

Autor:B92, eurosport

Default images

Moreli je rekao da se vozač Lotus Renoa vrlo dobro oporavlja, ali priznaje da je šaka desne ruke i dalje zabrinjava, ali da njegova desna noga više nije nikakav problem.

„Proces oporavka ide veoma pozitivno“, rekao je Moreli, „Desna noga mu je dobro, da je to problem, Robert bi praktično bio spreman. Ali, to nas ne zabrinjava“.

Velika nagrada Italije se vozi u septembru, to je za tri meseca, ali mislim da možemo da razmišljamo o poslednjoj trci sezone. U svakom slučaju, kada Robert bude mogao da uđe u simulator odmah će znati da li je spreman za povratak, kada i gde, bez potrebe gledanja na štopericu“, naglasio je Moreli.

Jedan od poljskih sajtova u ponedeljak je objavio prve Kubičine slike posle nesreće početkom februara na jednom reliju u Italiji, na kojima se vidi da hoda uz pomoć štake i da mu je ruka imobilisana.

Italijanski mediji su objavili da će Poljak imati poslednju operaciju na ruci u utorak u Đenovi, gde tri dana nedeljno radi na oporavku sa doktorom Igorom Roselom. Uz to, Kubica ostale dane provodi u Vijaređu, gde se doktor Rikardo Ćekareli stara o njegovoj povređenoj nozi.

S druge strane, ekipa Lotus Renoa je objavila da će sačekati sa odlukom o vozačima za 2012. godine dok im Kubica da li smatra da li će moći da se vrati na stazu. U timu vrlo dobro znaju da će morati da nađu zamenu za njega ako ne bude mogao da se vrati i naredne sezone. Za sada Poljaka menja Nik Hajdfeld, a poznato je i da će za ekipu u 2012. sigurno voziti Rus Vitalij Petrov, koji ima ugovor do isteka sledeće sezone.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

2 Komentari

Podeli:

Auto-moto

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve